V Italiji spet najboljši Pro Recco

V izredno napeti tretji finalni tekmi končnice italijanskega državnega prvenstva je Pro Recco premagal Brescio s 5:2 (1:0, 0:0, 1:0, 3:2) in še 34. v svoji zgodovini osvojil naslov državnega prvaka. Aktualni evropski klubski prvak je v letošnji sezoni že šestnajstič prišel tudi do pokalne lovorike.

Najboljši ekipi rednega dela italijanskega prvenstva sta v prvih dveh tekmah finala končnice zmagali po enkrat. Pro Recco je v prvi tekmi v svojem bazenu slavil z 9:8, Brescia pa je bila doma boljša s 13:12. O naslovu je tako odločala tretja tekma, v kateri sta v 24 minutah igre padla le dva gola, oba je zabil Pro Recco. Ob koncu tekme je Pro Recco slavil s 5:2, kar je bil že 64. naslov v zgodovini kluba: 34 državnih naslovov, 16 pokalnih naslovov, 9 v ligi prvakov, 7 superpokalov LEN, leta 2012 pa je bil najboljši tudi v regionalni jadranski ligi.

Za ekipo, ki jo trenira Sandro Sukno, bo nov izziv že čez dva dni, ko bo v Beogradu skušala ubraniti naslov v ligi prvakov. V četrtfinalu bo igrala s špansko ekipo Zodiac CNAB. Na zaključnem turnirju bo igrala tudi Brescia, ki se bo pomerila z nemškim Hannovrom, preostala para pa sta Marseille – Novi Beograd in FTC Telekom Budimpešta – Jug Adriatic Osiguranje.

Tretja finalna tekma končnice

Pro Recco – Brescia 5:2 (1:0, 0:0, 1:0, 3:2) – rezultat v seriji 2:1

Pro Recco: Ivović 1, Di Fulvio 1, Zalanki 1, N. Presciutti 1, Echenique 1.

Brescia: Renzuto Iodice 1, C. Presciutti 1.

FOTO: Pro Recco Waterpolo/FB

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.