Kranjčani še po državni mladinski naslov

Kranjski AVK Triglav je v letošnji sezoni že osvojil naslov državnih prvakov v kategoriji U13 in U17, obakrat pa so bili v finalu končnice bolšji od Ljubljane Slovana, medtem ko so Ljubljančani dobili finale v kategoriji U15. Prav nobeno presenečenje ne bo, če se bosta v nedeljo ekipi pomerili tudi v finalu DP U19, toda pred tem bosta morali slaviti v polfinalnih obračunih. Kranjčani bodo v bazenu Pod Skalo v Kamniku ob 10.30 igral z domačim Calcit Waterpolom, Ljubljančane pa ob 11:45 čaka tekma z združeno ekipo Grafist Koper in Gorico. Tekma za tretje mesto bo ob 14. uri, finale pa ob 15.30.

Varovanci Jake Mikoletiča so v torek v finalu pokala Slovenije na Kodeljevem premagali Ljubljano Slovan in tako samo potrdili, da so tudi letos najresnejši kandidati za še en naslov mladinskih državnih prvakov. Že v rednem delu prvenstva so Kranjčani potrdili svojo premoč, saj so v petih tekmah dosegli 103 gole, prejeli so jih le 35. Kamničane, s katerimi se bodo pomerili v polfinalu, so premagali s 15:8, je pa res, da je bilo to sredi novembra in zanimivo bo videti, koliko so v tem času napredovali varovanci domačega trenerja Aleša Komelja.

Mikoletič poudarja, da bomo v nedeljo spremljali zanimiv turnir: »Nobena skrivnost ni, da nas zanima le dvojna krona. Če bomo zbrano oddelali celoten turnir, potem se lahko nadejamo še druge lovorike. Kamnik je v svojem bazenu vedno neugoden, zato moramo, kljub visoki razliki na prvi tekmi, v polfinale vstopiti maksimalno skoncentrirano in oddelati prvi del naloge. V morebitnem finalu nato pričakujem ponovitev pokalnega srečanja. Ljubljana ima zagotovo svoje načrte, a mi gremo v Kamnik le z enim ciljem. Fantje so vedo, kje so bile napake v torek, in če odpravimo še te majhne pomankljivosti, verjamem, da se bomo veselili tudi tega naslova.«

Če bo šlo vse po napovedih, naj bi se v finale uvrstili tudi Ljubljančani, ki so bili po rednem delu prvenstva drugi. Sredi maja so na turnirju na Kodeljevem s kar 13:3 premagali združeno ekipo Koprčanov in Novogoričanov, ki jo vodi Milisav Janošević. Svoj edini poraz so doživeli prav na tem turnirju, ko jih je z 12:10 premagal AVK Triglav, ki jih bil, kot rečeno, v torek z 10:8 boljši tudi v finalu pokala.

»Velika napaka bi bila, če bi že zdaj razmišljali o finalnem obračunu s Kranjčani, saj bomo morali najprej zmagati v polfinalu. To bo v tem trenutku za nas najbolj pomembna tekma, šele po njej se bomo, če bomo uspešni, osredotočili na nov obračun s Kranjčani. Menim, da se z njimi lahko enakovredno borimo za državni naslov, ne bomo pa si smeli dovoliti, da bi tako slabo vstopili v tekmo kot v torek,« je pred zaključnim turnirjem v Kranju dejal Jure Škof, trener mladincev Ljubljane Slovana.

RAZPORED TEKEM FINALNEGA TURNIRJA:
10.30 Triglav Kranj : Calcit Kamnik
11.45 Ljubljana Slovan : Koper – Gorica
14.00 za 3. mesto
15.30 finale

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.