Kranjčani povedli z 1:0 v zmagah

V prvi tekmi finala končnice slovenskega vaterpolskega prvenstva je AVK Triglav v domačem bazenu premagal branilca naslova, Calcit Waterpolo, s 17:4 (2:1, 3:1, 8:0, 4:2). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 15. junija, ob 19. uri, v Kamniku. Ekipi igrata na tri zmage.

AVK Triglav – Calcit Waterpolo 17:4 (2:1, 3:1, 8:0, 4:2)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Margeta, Carič; delegat: Stariha.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 3, Rajlić 1, Pušavec 1, M. Gostič, Vončina 4, Justin 1, Paunović 2, Štirn, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele, Lukić, Gledec 1, Leskovec 1, Blažević, Cerar 2, Briški, Bergant, Jeran. Trener: Aleš Komelj.

V lanski sezoni so Kamničani prišli do svojega do zdaj edinega naslova državnih prvakov, v letošnji sezoni bodo, sodeč po prvi finalni tekmi končnice naslov težko ubranili. Že v rednem delu prvenstva so Kranjčani obakrat premagali kamniško ekipo, ki je spet imela nekaj težav z boleznijo. Tako je manjkal Luka Sokler, toda tudi z njimi bi kamniški vaterpolisti težko upali na ugodnejši izid. Toda finale še zdaleč ni odločen in zagotovo bo že v sredo Pod Skalo v Kamniku tekma veliko bolj napeta.

Prva četrtina ni napovedovala gladke zmage kranjske ekipe, ki v rednem delu prvenstva ni izgubila niti tekme, edini točki pa so izgubili proti Ljubljani Slovanu, ki je z njimi doma igrala neodločeno. Z goloma Jaše Kadivca in Jana Justina so domači vaterpolisti povedli z 2:0, šest sekund pred odhodom na prvi odmor pa je odličnega Jureta Betona prvič premagal Aleksander Cerar. Tudi druga četrtina se je začela z dvema goloma v gostujoči mreži, ko je domačo prednost prepolovil Tilen Leskovec, je vse kazalo na razburljivo nadaljevanje. Toda v tretji četrtini je prišla do izraza boljša telesna pripravljenost varovancev Krištofa Štromajerja, ki so kar osemkrat zatresli gostujočo mrežo. Že sredi tretje četrtine je bilo po golu Nikole Rajlića 10:2 za Triglav, v začetku zadnje pa, ko je gol dosegel še Benjamin Popović, pa že 14:2.

Izjavi po tekmi

Jaša Lah, igralec AVK Triglava: »Na začetku smo se še malce lovili, toda v nadaljevanju smo se razigrali in brez večjih težav prihajali do golov. Visoka zmaga nas ne sme uspavati, kajti to je bila šele prva finalna tekma, zato moramo v nadaljevanje finalne serije v vsako tekmo vstopiti, kot da je 0:0 v zmagah. Že v Kamniku nas čaka veliko težja tekma, Kamničani bodo zagotovo želeli izkoristiti prednost domačega bazena, na nas pa je, da jim to preprečimo.«

Blaž Briški, igralec Calcit Waterpola: »V tekmo smo dobro vstopili in prvi dve četrtini še držali korak z domačo ekipo, toda v tretji četrtini nas je preprosto zmanjkalo. Poraz je res visok, vendar se ne predajamo. Prepričan sem, da bomo že v Kamniku prikazali boljšo igro in verjamem, da ob pomoči gledalcev lahko pridemo do ugodnejšega izida.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.