Ljubljančani bližje končnemu tretjemu mestu

V prvi tekmi za tretje mesto je Ljubljana Slovan v gosteh premagala domači Grafist Koper z 11:10 (4:3, 1:3, 6:2, 0:2). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 15. junija, ob 20. uri, na ljubljanskem kopališču Kodeljevo, ekipi igrata na dve zmagi.

Grafist Koper Ljubljana Slovan 10:11 (3:4, 3:1, 2:6, 0:2)

Koper – Olimpijski bazen Koper, sodnika: Vehovec, Radonjič; delegat: Stanišić.

Grafist Koper: Prcać, Janošević, Krivičić 7, Koder, Nastran, Giorgi 1, Bašić, Fičur, Grižon, Sajko, Šantak 2, Mutić, Lončarević. Trener: Teo Galić.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 5, Čanč 3, Potočnik 1, Žiberna, Lipovac, Fakin, B. Kirasič, Čarni, Salihi, Puš 1, Petrovčič 1, Karničar. Trener: Jure Škof.

Koprčani so obe polfinalni tekmi končnice izgubili z golom razlike. V prvi tekmi so v koprskem bazenu Kamničani do odločilnega gola prišli sedem sekund pred koncem tekme, v drugi, v Kamniku pa sedem minut pred koncem tekme. Z golom razlike so izgubili še tretjo zaporedno tekmo, tokrat proti Ljubljančanom, ki pa so v zadnjo četrtino vstopili s tremi goli prednosti, domačini pa so se jim na gol zaostanka približali 16 sekund pred koncem tekme.

Obe medsebojni tekmi rednega dela prvenstva je dobila koprska ekipa, ki je na polovici tekme z golom razpoloženega Boška Krivičića vodila s 6:5. Sredi tretje četrtine je Krivičić svojo ekipo popeljal do vodstva s 7:5, toda dobro minuto pozneje je Matija Bernard Čanč izid izenačil na 7:7, Vukašin Stefanović pa je goste popeljal do vodstva z 8:7. Stefano Giorgi je dve minuti pred koncem tretje četrtine še zadnjič izid izenačil, v dobrih dveh minutah pa so Ljubljančani dosegli še tri gole. V zadnji četrtini gostje niso več premagali domačega vratarja Marka Prcaća, prav tako je vse do 53 sekund pred koncem tekme, ko je bil spet natančen Krivičić, ostala nedotaknjena mreža Petra Kirasiča. Izkušeni Krivičić je 18 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom postavil končni izid.

Izjava po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Na koncu je najbolj pomembna zmaga, s katero smo na dobri poti, da osvojimo tretje mesto. Po dveh zmagah v pokalnem tekmovanju smo končno Koprčane premagali še v prvenstvu, vendar to še ni naša igra. Še vedno delamo preveč lastnih napak, ob tem pa smo sprejeli njihov ritem igre, se pravi, da se vse skupaj dogaja bolj počasi. Na srečo smo v tretji četrtini igrali hitreje, prišli do svoje igre in kakorkoli že, fantje si zaslužijo čestitke.«

FOTO: Miloš Kobal

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.