Presenečenje na vrhu druge lige, ki to ni

V Novi Gorici je včeraj potekal prvi turnir druge članske lige. Po njem prvo mesto zasedajo vaterpolisti Ljubljane. Pred dnevi smo poročali, da bodo za to moštvo nastopali nekateri znani Slovenci in drugi ljubitelji vaterpola, tako da se sliši kar presenetljivo, da so po treh srečanjih na vrhu. A resnica je nekoliko drugačna. Za Ljubljano nastopajo nekdanji vaterpolisti Olimpije in Ljubljane Slovan, prej omenjeni pa zastopajo drugo ljubljansko moštvo Slovan.

V novem, pokritem kompleksu smo spremljali kar nekaj zanimivih srečanj, na katerih so, po večini veteranski igralci dokazali, da premorejo ogromno vaterpolskega znanja. Nekaj srečanj je bilo tudi zelo napetih in so se končala z razliko zgolj zadetka ali pa celo z remijem. Najbolj so se torej izkazali vaterpolisti Ljubljane, ki so vknjižili popoln izkupiček. Sledi jim celjski Posejdon, ki je letos nastopal tudi v pokalnem tekmovanju, tretje mesto pa zaenkrat drži lanskoletni prvak Kranj 75, ki pa bo, vsaj glede na razpored drugega turnirja, težko ubranil lovoriko. Sledita obe primorski moštvi Žusterna in Gorica, na zadnjem mestu pa trenutno najdemo Slovan.

Rezultati 1. turnirja:
Kranj 75 : Gorica 5:1 (3:0, 2:1)
Troppan 2, Podvršček, J. Mikoletič in Suhadolnik 1; Šantak 1.
Ljubljana : Slovan 12:4 (7:1, 5:3)
Prodan in Verač 3, Sadar 2, Saveljič, Bubanj, Ja. Škof in Medja 1; Burazin, Samarđija, Nonadze in Franetovič 1.
Posejdon Celje : Žusterna 4:1 (3:1, 1:0)
Lebič 2, Zagernik in Klemovšek 1; Pečar 1.
Kranj 75 : Ljubljana 5:6 (3:2, 2:4)
Suhadolnik in Rebolj 2, Podvršček 1; Bubanj 2, Sadar, Prodan, Verač in Ja. Škof 1.
Gorica : Žusterna 5:5 (3:4, 2:1)
Šantak 2, S. Koder, F. Candotto in Bruni 1; Benčič 3, Stopar in Pečar 1.
Slovan : Posejdon Celje 1:10 (0:5, 1:5)
Burazin 1; Zagernik, Vrbnjak, Kosič, Glavan 2, Planinšek in Kordež 1.
Ljubljana : Gorica 12:7 (5:3, 7:4)
Verač 3, Prodan, Šinkovec in Ja. Škof 2, Saveljič, Sadar in Bubanj 1; Šantak 5, F. Candotto in del Gallo 1.
Posejdon Celje : Kranj 75 4:4 (2:3, 2:1)

Vrbnjak, Kosič, Durkovič in Glavan 1; Rebolj 2, Troppan in Podvršček 1.

Lestvica:

Ljubljana 9 (3), Posejdon 7 (3), Kranj 75 4 (3), Gorica 1 (3) in Žusterna 1 (2), Slovan 0 (2).

*v oklepaju je število odigranih tekem

Glede na to, da gre za veteransko tekmovanje, se tekme igrajo po enokrožnem sistemu, vsako srečanje pa traja dvakrat osem minut. Ostala pravila so enaka, kot v članskem DP. Drugi turnir, na katerem bomo dobili končnega zmagovalca druge lige, bo na začetku septembra na letnem kopališču v Celju, ravno v času, ko se bo članska reprezentanca na EP merila v skupinskem delu.

Postave ekip na turnirju:

VK Ljubljana – Golob Franci, Saveljič Andrej, Sadar Jure, Prodan Kristjan, Bubanj Gregor, Šinkovec Jon, Verač Andraž, Škof Jaka, Medja Tim.
VK Posejdon Celje – Presečnik Borut, Zagernik Andrej, Škodič Martin, Vrbnjak Peter, Klenovšek Matjaž, Kosič Dejan, Planinšek Blaž, Durkovič Vladimir, Kordež Jure, Glavan Marko, Lebič Gregor, Stajič Marko, Četnik Matej, Sluga Štorman Aljoša.
ŠD Kranj 75 – Naglič Roman, Mikoletič Aleksander, Blažič Jaša, Zupanič Darko, Troppan Primož, Podvršček Klemen, Mikoletič Jaka, Suhadolnik Tevž, Rebolj Blaž, Hribar Gašper, Čajić Goran.
ŠD Žusterna – Štepančič Igor, Kuk Alan, Benčič Primož, Stopar Aleš, Kocjančič Aljoša, Pečar Črt, Marini Maurizio, Valenčič Sebastjan.
VK Gorica – Laterca Riccardo, Šantak Miha, Koder Samo, Koder Matej, Candotto Thomas, Candotto Francesco, del Gallo Eric, Vodopivec Luka, Bruni Andrea, Giberna Saro.

VK Slovan – Nuhi Aljoša, Zupan Jorg, Samarđija Igor, Farčnik Nejc, Nonadze Giorgi, Gradišek Gašper, Franetovič Luka, Abutovič Žan, Burazin Andraž, Vrhovnik Andrej, Fajon Miha.

Igralci so seveda prosti čas izkoristili tudi za obisk letnega kopališča, ki je tik ob novem kompleksu, a žal zaradi prevelikega števila kopalcev turnir ni mogel biti izveden na prostem.

FOTO: ŠD Kranj 75 in VK Ljubljana

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.