Triglav kadetski pokalni prvak

Včeraj se je odigralo tudi pokalno prvenstvo v kategoriji U17. Po odpovedi mariborskega Branika, ki je bil sicer po žrebu uvrščen neposredno v finale, se je polfinalno srečanje med Triglavom in Ljubljano Slovan spremenilo v finalno in edino tekmo pokalnega tekmovanja. Srečanje so na koncu dobili gostitelji pokalnega tekmovanja. Kranjčani so bili od Ljubljane v treh četrtinah boljši za zadetek, v eni pa za dva in na koncu slavili s 14:9, ter naslovu državnega prvaka dodali tudi pokalnega.

Triglav Kranj : Ljubljana Slovan 14:9 (4:3, 2:1, 5:3, 3:2)
Triglav: Rajlić in Lukić 5, Peric 2, Šmrković in Cvijanović Tepina 1, Osel, A. Vujanović, Pen, Velikanje in Laketić. Trener: Rado Čermelj.
LJ Slovan: Babić 5, B. Kirasič 2, Povhe in Radovanović 1, Karničar, Ja. Klobučar, Poličnik, Ćetković, Zidar, Petković in Rauter. Trener: Martin Puš.

Kranjčani so v obračun vstopili brez obolelih Naceta Štromajerja in Martina Baggie, tudi gostje pa so imeli nekaj težav pri sestavi ekipe, tako da sta na koncu oba trenerja imela v zapisniku 11 igralcev od možnih 13. Začetek tekme je pripadel Ljubljani, ki je povedla z 0:2, a so Triglavani na krilih Nejca Perica in Nikole Lukića rezultat obrnili. Tudi druga četrtina je bila še dokaj izenačena, nato pa je v tretjem delu igre Nikola Rajlić Kranjčane prvič odpeljal na plus tri, nato je bilo že tudi plus pet, Aleksandar Babić pa je pred zadnjim odmorom znižal na 11:7. Isti igralec je v prvih dveh minutah zadnje četrtine zabil še dvakrat in goste približal na dva gola zaostanka, a nato je Lukić s tremi zaporednimi zadetki odločil, kam odhaja pokalni kadetski naslov. Prav Lukić je bil ob Rajliću s petimi zadetki najboljši strelec srečanja, da pa na vrhu nista bila oba Triglavana, je na drugi strani poskrbel Babić, ki se je ustavil pri enaki številki.

Prihodnji konec tedna nas čaka tradicionalni Dan vaterpolistov Slovenije v Kamniku, kjer bomo spremljali še zaključek pokala do 15 let, zadnjič v sezoni pa se bodo predstavili tudi malčki (U12). Seveda pa ne smemo pozabiti na finalno serijo in tekme za bron v članski ligi. Drugi tekmi bosta na sporedu že čez dva dni.

FOTO: AVK Triglav Kranj

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.