Kamničani še niso izobesili bele zastave

V sredo, ob 19. uri, bo v kamniškem mestnem kopališču Pod Skalo v drugi finalni tekme končnice domači Calcit Waterpolo gostil kranjski AVK Triglav. Prvo tekmo so s 17:4 dobili Kranjčani, vendar njihov trener Krištof Štromajer opozarja, da je vsaka tekma poglavje zase. Prav tako se tudi aktualni državni prvaki še niso predali. Ob 20. uri bo na ljubljanskem kopališču Kodeljevo na sporedu druga tekma za tretje mesto med Ljubljano Slovanom in Grafist Koprom. Z 11:10 so prvo tekmo dobili Ljubljančani.

Druga finalna tekma končnice

Calcit Waterpolo – AVK Triglav
Kopališče Pod Skalo, ob 19. uri, sodnika: Kavčič, Homovec; delegat: Jerman.

Kranjski vaterpolisti so po prvi tekmi na dobri poti, da po štirih letih premora spet osvojijo naslov državnih prvakov. Če bi sodili le po prvi finalni tekmi končnice, imajo pot do svojega osemnajstega naslova odprto, toda Kamničani se še zdaleč niso predali. V prvi tekmi so bili Kranjčanom enakovredni le v prvih dveh četrtinah, v tretji in četrti pa je do izraza prišla boljša telesna pripravljenost varovancev Krištofa Štromajerja. Verjetno pa tudi kakovost.

»Že vso sezono ponavljam, da nas morebitne težave drugih klubov ne zanimajo in da se ukvarjamo samo s sabo. Kamničani bodo že znali poskrbeti zase in prepričan sem, da nas čaka veliko težje delo. V prvi tekmi smo zelo dobro igrali v obrambi in to vsaj približno takšno igro bomo morali ponoviti tudi v Kamniku. Dejstvo je, da lahko nasprotnikom vsilimo visok tempo igranja. Pozna se nam, da imamo na treningih redno med 15 in 18 igralci, tako da je že znotraj ekipe konkurenca za tistih trinajst igralcev, kolikor jih je lahko na tekmi. Pomembno bo, da gremo v tekmo, kot da sobotne tekme ni bilo in da bodo igralci z obema nogama na realnih tleh, vendar vem, da so odlični športniki, ki razumejo, o čem jih govorim,« ne želi ničesar prehitevati Štromajer, ki ima pred sredino tekmo sladke skrbi, kar se igralskega kadra tiče.

Drugače je v kamniški zasedbi. Za Luko Soklerja je sezona zaradi zdravstvenih težav žal končana, težave imajo zaradi številnih razlogov tudi s prisotnostjo na treningih. Vendar pa bodo v sredo igrali doma, na zunanjem bazenu, kar bi lahko bila njihova prednost.

»Prva tekma je pokazala vse naše slabosti v letošnji sezoni. V sistemu, ko se igra na zmago razlika v zadetkih pravzaprav ni pomembna, ni pa športno izgubiti na tak način. Zato v drugi tekmi pričakujemo boljši odpor na domačem bazenu in ob podpori domačih navijačev. Bo pa izjemno težko, saj moramo praktično tekmo, zaradi poškodb ali bolezni, odigrati s šestimi, sedmimi igralci, medtem ko nasprotnik lahko rotira vse 11 igralcev,« opozarja Aleš Komelj, trener kamniških vaterpolistov.

»V drugi tekmi finalne serije pričakujemo, da bo rezultat bolj ugoden za nas. Do zdaj v letošnji sezoni proti Kranjčanom niti ene tekme nismo igrali v polni zasedbi, kar je določen manko, vseeno pa menim, da smo sposobno igrati veliko bolje, kot smo igrali v soboto v Kranju. Nihče od nas ne razmišlja o beli zastavi, nasprotno, dali bomo vse od sebe. Prepričan sem, da bomo, če nič drugega, prikazali veliko boljšo igro, nadejamo pa se tudi glasne podpore s tribun,« pa je želja Gorana Blaževića, enega od dveh tujcev v kamniški ekipi.

Druga tekma za tretje mesto

Ljubljana Slovan – Grafist Koper
Kopališče Kodeljevo, ob 20. uri, sodnika: Vehovec, Terzić; delegat: A. Mikoletič.

V soboto so se v Kopru v prvi tekmi za končno tretje mesto zmage veselili ljubljanski vaterpolisti, ki so na koncu slavili za gol, do odločilne prednosti pa so prišli v tretji četrtini, ki so jo dobili s 6:2. Zanimivo je, da je bila to že tretja zaporedna tekma, ki jo je koprska ekipa izgubila z golom razlike. »S prvo tekmo smo lahko zadovoljni z rezultatom, nekoliko manj pa z igro, saj je bilo še vedno preveč napak. Najbolj me je motilo, da smo sprejeli počasni ritem, ki so nam ga vsilili Koprčani, saj smo kondicijsko bolje pripravljeni od njih. Ko smo v tretji četrtini le zaigrali hitreje, smo tudi prišli do protinapadov in prednosti. V vsakem primeru želimo doma končati letošnjo sezono, zato bomo naredili vse, da bo to naša zadnja tekma,« je želja Jureta Škofa, trenerja Ljubljane Slovana.

naslovnica – kamniški bazen Pod Skalo / foto arhiv Calcit

Miha Štamcar
Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.