Slovenski kadeti peti v Opatiji

Slovenska kadetska vaterpolska reprezentanca, ki bo, od 21. do 27. avgusta, igrala na svetovnem prvenstvu v grškem Volosu, je v Opatiji igrala na mednarodnem turnirju »Krunoslav Brguljan«. Po zmagi nad Vojvodino so izbrani Nikole Hajdine osvojili končno peto mesto, z malce sreče pa bi se morda lahko vmešali tudi v boj za najvišja mesta.

Prvo mesto na turnirju, ki je potekal na kopališču v Voloskom, v spomin na Krunoslava Brguljana, enega od ustanoviteljev in prvega predsednika VK Opatija, ki je bil tudi prireditelj, je pripadel prav domači ekipi. Opatija je v finalu s 7:5 premagala Pallanuoto Trieste. Madžarski obračun za tretje mesto je pripadel ekipi Eger, ki je z 12:5 premagal Miskolci Vizilabda Club. Slovenski vaterpolisti so bili v tekmi za peto mesto z 10:4 boljši od novosadske Vojvodine, reško Primorje pa je bilo po zmagi nad Banja Luko z 8:1 na koncu sedmo.

V skupini so slovenski kadeti v petek dopoldne premagali Vojvodino, zvečer pa so morali priznati premoč madžarskega Egerja, ki je do odločilne prednosti prišel v zadnji četrtini, ki jo je dobil s 3:1. V zadnji tekmi skupini B v soboto dopoldne je bila za slovenske vaterpoliste usodna uvodna četrtina, v kateri je Opatija povedla s 4:0. Razlika štirih golov je bila tudi ob koncu tekme. Z zmago in dvema porazoma je bila Hajdinova četa tretja v svoji skupini, zato je v popoldanskem programu igrala z Banjalučani tekmo od petega do osmega mesta. Z najvišjo zmago na turnirju so se nato v nedeljo dopoldne še enkrat pomerili z Novosadčani. Če je bila v prvi tekmi Vojvodina še enakovredna slovenski reprezentanci, je v tekmi za peto mesto le-ta povedla s 4:0 in tekmo zanesljivo dobila.

»Končna uvrstitev niti ni bila tako pomembna, bolj pomembno je bilo to, da so fantje v treh dneh odigrali pet tekem, v katerih so se srečali s tremi šolami vaterpola, hrvaško, madžarsko in tudi srbsko. Kot zanimivost lahko omenim, da so nekateri naši igralci prvič v življenju igrali tekmo v morju, kjer so bili tudi manjši valovi, zato je občutek nekoliko drugačen, mislim pa, da jim bo to ostalo v spominu do konca življenja. Fante moram pohvaliti tudi za obnašanje in nenazadnje tudi prikazane igre, kajti turnir smo končali s tremi zmagami in dvema porazoma. Dejstvo je, da je še dovolj prostora za napredovanje, do začetka svetovnega prvenstva pa nas čaka še okoli dvajset trening tekem,« je o turnirju povedal Nikola Hajdin, selektor slovenske kadetske reprezentance, ki se bo spet zbrala v torek v Kranju.

»V Kranju bomo potem ostali do 30. julija, ko bomo šli na krajše priprave v Banja Luko, kamor bodo prišle še tri beograjske ekipe, tako da bomo na dan odigrali po dve tekmi. V Banja Luki bomo do 4. avgusta, čez vikend bodo igralci prosti, potem pa gremo v Budvo, kjer bomo teden dni. Tudi tam nas čaka veliko število tekem, najverjetneje tudi s črnogorsko kadetsko reprezentanco, pred odhodom v Grčijo, 19. avgusta, pa bomo imeli še nekaj treningov v Kranju. Skratka, priprav bo dovolj, tekem tudi, tako da bomo v Volos odšli dobro pripravljeni,« je prepričan Hajdin.

V Kranju bodo priprave nadaljevali igralci, ki so bili že v Opatiji, na žalost pa bo na svetovno prvenstvo lahko odšlo le trinajst igralcev.

Za Slovenijo U-16 so v Opatiji igrali: Miha Šantak (Gorica), Teo Bašić (Koper), Nikola Lukić, David Laketić, Bor Udovč, Nace Štromajer (Triglav), Gal Karničar, Florijan Poličnik, Anže Povhe, Maj Poznik, Branko Kirasič, Jaka Klobučar, Luka Ćetković, Gal Osmič, Marcel Lipnik (vsi Ljubljana Slovan). Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik: Tadej Peranovič.

Izidi turnirja v Opatiji

Skupina B: Vojvodina – Slovenija U-16 5:6 (Povhe 3, Bašić 2, Lukić 1), Eger – Slovenija U-16 9:6 (Lipnik, Ćetković, Lukić, Laketić, Povhe in Poznik 1), Opatija – Slovenija U-16 9:5 (Laketić 2, Šantak, Bašić in Klobučar 1); od petega do osmega mesta: Slovenija U-16 – Banja Luka 17:1 (Štromajer 3, Šantak, Lukić, Poznik, Klobučar in Laketić 2, Poličnik, Kirasič, Ćetković in Lipnik 1).

Za prvo mesto: Opatija LRH – Pallanuoto Trieste; za tretje mesto: Eger – Miskolci Vizilabda Club 12:5; za peto mesto: Slovenija U-16 – Vojvodina 10:4 (Lukić 3, Šantak, Kirasič in Štromajer 2, Povhe); za 7. mesto: Primorje – Banja Luka 8:1.

 

Foto Mojca Kirasič

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.