David v Kranju gosti Teodorja in Miho

V času priprav slovenske članske vaterpolske reprezentance v Kranju potekajo tudi priprave slovenske kadetske reprezentance U-16, ki jo od 21. do 27. avgusta v grškem Volosu čaka svetovno prvenstvo. Ker niso vsi igralci iz Kranja ali Ljubljane, družini Laketić v času priprav gosti Teodorja Bašića in Miho Šantka. Dokaz več, kako pomembna je tudi pomoč staršev, družina Laketić pa si zasluži še posebno priznanje.

Čeprav David Laketić, Teodor Bašić in Miha Šantak prihajajo iz treh različnih klubov, so med sabo spletli prijateljske vezi, kar samo potrjuje, da je v vrstah izbrancev selektorja Nikole Hajdina odlično vzdušje. Vsi trije bodo od 30. julija do 4. avgusta z reprezentanco šli tudi na krajše priprave v Banja Luko. Z njimi pa smo se na kratko pogovarjali o njihovih začetkih, poteku priprav in pričakovanjih na svetovnem prvenstvu. In kaj so povedali?

»Vaterpolo treniram že sedem let. Kar se tiče priprav, mislim, da so zelo dobre za nas, saj se bomo lažje povezali in na svetovnem prvenstvu dosegli dober rezultat. Priložnost nastopati na svetovnem prvenstvu mi veliko pomeni, saj menim, da je to dobra popotnica in spodbuda za nadaljnje igranje vaterpola,« je dejal Teodor Bašić, ki sicer igra za Grafist Koper.

»V vaterpolo sem že od malih nog, in sicer že deset let. Treniram v klubu VK Gorica, prav tako pa sem tudi del članske ekipe VD Grafist Kopra. Predvsem me motivira upanje, da bi lahko kdaj zaigral za člansko reprezentanco. Trenutno sem na pripravah v Kranju, timski duh se gradi v pozitivni smeri. Tukaj imamo vrhunske pogoje za treninge. Treniramo tudi s člansko reprezentanco, od katerih dobivamo super izkušnje in nasvete. Od priprav v Banja Luki se pričakuje, da pokažemo še bolj organizirano in timsko igro, kar bi potem lahko unovčili v Grčiji,« je Teodorja dopolnil Miha Šantak.

David Laketić, ki za kranjski AVK Triglav igra že osmo leto, pa je dodal: »Kar se tiče priprav in svetovnega prvenstva pa se mi zdi super. S fanti se spoznavamo, kar smo začeli že na pripravah v Opatiji, kjer smo z vsako tekmo igrali bolj povezano in kot ekipa verjamem, da bomo do prvenstva odlično pripravljeni. Prav tako pa mi je všeč, da smo doma v tem tednu gostili Tea in Mihca, saj se tako še dodatno povezujemo in ustvarjamo dobre prijateljske vezi.«

Omenimo še, da bodo fantje v Volosu po zaslugi mamice Teodorja Bašića, ki je zagotovila sponzorja S. Oliver, ki jih bo oblekel v jopico s kapuco, 2 x polo majico in 1 x t-shirt, enotno oblečeni. Za tisk pa bo poskrbel Bojan Oblak, nekdanji odlični odbojkarski trener, danes pa tudi navdušen vaterpolist in njegova tiskarna BOOB d.o.o.

naslovnica – od leve proti desni: David Laketić, Teodor Bašić in Miha Šantak / foto Mojca Kirasič

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.