Svetovna liga Italiji

V Strasbourgu je med petkom in sredo potekal zaključni turnir svetovne lige, na katerem so se sploh prvega naslova veselili Italijani, ki so s 13:9 v finalu ugnali ZDA. Obe reprezentanci sta si z nastopom v velikem finalu priborili tudi vozovnici za nastop na SP 2023 v Fukuoki na Japonskem.

Italijani so se v velikem finalu maščevali Američanom za poraz v skupinskem delu tekmovanja. Zanimivo, tudi takrat je bil rezultat 13:9, le da v korist ZDA. Pri zmagovalcih so blesteli Luca Damonte, Giacommo Cannella in Edoardo di Somma s tremi zadetki, pri ZDA pa se je najbolj izkazal najboljši strelec minulega SP v Budimpešti Alex Bowen, ki je zabil štirikrat.

Bron je pripadel svetovnim prvakom Špancem, ki so z 11:8 ugnali domačo Francijo, peto mesto je po zmagi nad Črno Goro odnesla Srbija, sedmo pa je po zmagi nad Kanado pripadlo Avstraliji.

Prvi trije dnevi so sicer minili v znamenju tekem v skupinah, nato pa so se vsa moštva uvrstila v ponedeljkovo četrtfinale. Torek je bil rezerviran za polfinalne boje, v sredo pa smo dobili končne zmagovalce tokratne izvedbe svetovne lige.

Italijani so torej novo ime na seznamu zmagovalcev. Na njem sicer trdno prvo mesto drži Srbija z desetimi naslovi, tri ima Črna Gora, dva Madžarska ter Srbija in Črna Gora (še kot skupna država), po enega pa Rusija, Hrvaška in po novem Italija.

FOTO: Team Strasbourg/FB

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.