Hajdinovi izbranci si v prihodnosti želijo igrati tudi za člansko reprezentanco

Slovenska kadetska reprezentanca se že nekaj časa pripravlja na prvo svetovno prvenstvo katerekoli slovenske vaterpolske reprezentance, ki bo od 21. do 27. avgusta v grškem Volosu. Od ponedeljka so tako na pripravah v Črni gori, žal ne v popolni zasedbi, saj je zaradi slabega počutja doma ostal Branko Kirasič. Že na pripravah v Banja Luki, ki so bile prejšnji teden, pa smo izbrancem Nikole Hajdina postavili tri vprašanja, kako bi ocenili žreb za svetovno prvenstvo v Volosu in kakšna so njihova pričakovanja, kako so zadovoljni s pripravami in kakšni so njihovi cilji v vaterpolu. In kakšni so bili njihovi odgovori?

GAL KARNIČAR #1

  1. Žreb je tak, kot sem pričakoval, saj smo dobili res močne nasprotnike in nasprotnike, ki so na našem nivoju. Na SP mislim, da bomo odigrali dobre tekme, saj verjamem v našo ekipo. Potrebujemo tudi malo sreče.
  2. Vse priprave do zdaj so mi bile zelo všeč in vem, da se iz priprav v priprave izboljšujemo in združujemo kot ekipa.
  3. Vaterpolo je zelo dober šport in upam, da mi bo s treningi uspelo priti med najboljše. Želim si, da vaterpolo v Sloveniji postane eden bolj znanih športov.
MIHA ŠANTAK #2

  1. Želel sem si igrati proti vsaj eni od močnejših reprezentanc. Želja se mi je uresničila. Za napredovanje moramo premagati Azerbajdžan, kar zagotovo ne bo lahko. Pričakujem zanimive dni, tekme, doživetja. Tekme bodo zagotovo težke in zelo naporne.
  2. S soigralci se trudimo in to se vidi tudi v vodi. To moramo sedaj še stopnjevati.
  3. Zagotovo bo nastop na SP vplival na mojo nadaljnjo pot v vaterpolu. Treningi se bodo čez leta stopnjevali, tako časovno kot tudi fizično. Cilj je uspešno zaključiti šolanje in igrati za člansko ekipo. Če se mi nasmehne sreča, me boste morda gledali v ligi prvakov.
FLORIJAN POLIČNIK #3

  1. Meni se zdi zelo zanimiv žreb in mislim, da se lahko uvrstimo med najboljših 16.
  2. S pripravami sem zadovoljen.
  3. Vsekakor si želim še naprej trenirati in se prebiti do članske reprezentance.
ANŽE POVHE #4

  1. Žreb je bil dober, saj bomo igrali proti dobrim ekipam in lahko pridobimo veliko izkušenj. Za SP nimam visokih pričakovanj, ampak se bom potrudil po svojih najboljših močeh.
  2. Priprave so super, saj se kot ekipa bolje razumemo.
  3. Želim postati članski igralec, morda tudi sodnik.
NIKOLA LUKIĆ #5

  1. Pričakoval sem tak žreb. Mislim, da bomo dobro igrali, če bomo igrali po dogovoru.
  2. Vse priprave so mi bile všeč
  3. Vaterpolo mi je zelo dober šport in upam, da pridem do članske reprezentance. Želim si postati trener članske ekipe.
TEODOR BAŠIĆ #6

  1. Mislim, da z dobrim timskim duhom lahko premagamo Azerbajdžan, smo drugi v skupini in smo med najboljših 16, kar bi bil lep uspeh.
  2. Zelo zadovoljen.
  3. Trudil se bom še naprej kot se do zdaj. Moj cilj je osvojiti čim več medalj in zaigrati za kakšno močno ekipo iz tujine, npr. Novi Beograd.
MAJ POZNIK #7

  1. Z žrebom sem zelo zadovoljen, vendar nimam visokih pričakovanj, saj vem, da slovenski vaterpolo še ni na tako visoki ravni.
  2. S pripravami sem zadovoljen.
  3. Čim bolj se bom potrudil, da bi nekoč zaigral tudi v članski reprezentanci Slovenije.
BRANKO KIRASIČ #8

  1. Z žrebom sem zadovoljen. Upam, da zmagamo na vsaj dveh, treh tekmah.
  2. Priprave so mi zelo všeč.
  3. Vaterpolu bom namenil še več treningov, moj cilj je postati dober vaterpolist.
JAKA KLOBUČAR #9

  1. Z žrebom sem zelo zadovoljen, ker se mi zdi, da lahko premagamo vsaj eno od reprezentanc. Želimo presenetiti Hrvaško in premagati Azerbajdžan.
  2. Zadovoljen, ker napredujemo.
  3. V prihodnosti bom skušal še več trenirati, želim pa si igrati tudi za člansko reprezentanco in še kaj več.
DAVID LAKETIĆ #10

  1. Zdi se mi, da smo dobili dober žreb, saj Azerbajdžan lahko presenetimo z zmago. Mislim, da lahko tudi proti Hrvaški prikažemo dobro igro, vsekakor pa se ne bomo predali.
  2. Priprave za zdaj potekajo zelo dobro, saj igramo proti različnim in dokaj močnim nasprotnikom.
  3. V zadnjih nekaj mesecih se zelo trudim napredovati in treniram vedno več. Moj cilj je postati profesionalni sidraš.
LUKA ĆETKOVIĆ #11

  1. Mislim, da lahko premagamo Azerbajdžan in presenetimo Hrvaško. Tekme bodo zagotovo zelo težke in naporne.
  2. Odlično, brez poškodb in upam, da tako ostane.
  3. Želim si igrati vaterpolo na profesionalnem nivoju, proti koncu pa seveda tudi kakšna trenerska kariera.
NACE ŠTROMAJER #12

  1. Žreb se mi zdi v redu. Smo v skupini s Hrvaško, ki je sicer zelo dobra. Bomo videli, kako smo zares dobri mi. V skupini imamo tudi Azerbajdžan, pri katerem imamo možnosti za zmago in osvojimo 2. mesto v skupini.
  2. Priprave se mi zdijo super, saj imamo možnost trenirati z različnimi klubi.
  3. Zagotovo bom vaterpolu posvetil še več treningov. Sebe vidim in tudi moj cilj je biti v članski ekipi in da bi bil to tudi moj poklic. Kasneje pa mogoče tudi trener.
BOR UDOVČ #13

  1. Žreb se mi zdi dober, pričakujem vsaj eno zmago.
  2. Zelo dobre.
  3. Trudil se bom, čeprav igranje vaterpolo ni moj glavni cilj, želim si postati trener.
GAL OSMIĆ #14

  1. Žreb se mi zdi v redu, saj mislim, da lahko proti Hrvaški odigramo dobro tekmo, v tekmi proti Azerbajdžanu pa imamo dobre možnosti za zmago. Mislim, da bomo prišli med najboljših 16, naprej pa bomo videli. Upam, da bomo prišli med najboljših 8.
  2. Priprave so mi všeč, saj sem se veliko naučil in se izboljšal.
  3. Seveda bom vaterpolu namenil še več treningov, saj si želim postati še boljši in postati eden izmed najboljših. Moj cilj je igrati v članski ekipi in osvojiti kar najboljša mesta.
Miha Štamcar
Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.