Štromajer določil potnike za Split

Selektor slovenske vaterpolske reprezentance Krištof Štromajer je na včerajšnjem večernem treningu določil petnajsterico, ki bo od 29. avgusta do 10. septembra, igrala na evropskem prvenstvu v Splitu. Svoj zadnji test pred odhodom v Split bodo fantje imeli danes, ko se bodo na Reki pomerili s Primorjem.

»V Splitu bodo igrali vratarja Jure Beton in Gašper Žurbi, levo bodo Martin Stele, Jan Justin, Martin Puš in Jaša Lah, desno Matej Nastran, Benjamin Popović, Aleksander Paunović in Vukašin Stefanović, na branilcu sta Aleksander Cerar in Marko Blažić, na centru pa Jaša Kadivec, Matic Rahne in Aljaž Troppan,« je povedal Štromajer, ki je priznal, da je bila odločitev težka in da bi najraje vzel vse igralce, ki so bili na pripravah, toda prostora je le za petnajsterico.

»Žal mi je, da ne morem nobenega vzeti s sabo za nagrado. V prvi vrsti bi si to zaslužila Juš Vončina in Enej Potočnik, predvsem zaradi njunega pristopa, odnosa in prizadevnosti, kar je bilo vse na zelo visoko ravni. Na koncu je odtehtalo to, da sem se za potnike odločal po igralnih mestih. Predvsem tu mislim na centre, saj je to v vaterpolu ena najbolj pomembnih pozicij. Menim, da bi bila dva premalo, zato sem dodal Aljaža Troppana, ki je v enem mesecu dokazal, da nanj lahko resno računamo, sploh v primeru kakšnih poškodb ali bolezni. Kadivec je bil pred kratkim bolan, medtem ko ima Rahne še vedno nekaj težav z ramenom in v današnjem vaterpolu brez centra ne moreš igrati. Zato sem dodal Troppana. Če bi se priprav udeležil Matija Bernard Čanč, bi šel z nami.«

Slovenska reprezentanca je tako mešanica nekaterih izkušenejših igralcev, v prvi vrsti sta tu Nastran in Puš, ki sta edina že igrala na evropskih prvenstvih, in cele vrste mlajših igralcev, ki so prihodnost slovenskega vaterpola. Med izbranci je tudi Vukašin Stefanović, vaterpolist Ljubljane Slovana, ki je v Slovenijo prišel letos iz Kruševca in bil najboljši strelec slovenske lige. V pogovoru za vaterpolo.info je sam izrazil željo, da bi zaigral za slovensko reprezentanco. Vodstvo Zveze vaterpolskih društev Slovenije vključno s Štromajerjem je po tej izjavi hitro reagiralo in v teh dneh je Stefanović postal lastnik slovenskega potnega lista.

»Če bi šli v Split le na dopust, bi vzeli same mlade igralce, tako pa dejansko gremo na zmago proti Izraelu. Ta morebitna zmaga bi nam pomenila zelo veliko, ampak tudi če to tekmo dobimo ali izgubimo, prvenstva še ne bo konec. Zato bo vsakdo, ki lahko doda kanček kakovosti, dobrodošel in tega sem se tudi držal pri izboru. Tako so recimo v tem trenutku od Potočnika na desni strani štirje igralci boljši od njega in da bi dodal še petega, ne bi bilo športno logično. Tako z njim, kot Vončino sem naredil zelo kakovosten sestanek in upam, da sta razumela, kaj sem želel povedati, kajti po prvenstvu se bodo iz reprezentance poslovili dva ali trije igralci, tako da sta v igri nadaljnjih deset, petnajst let.«

Pred nedeljskim odhodom v Split bodo slovenski vaterpolisti odšli še na zadnjo pripravljalno tekmo na Reko, nasprotnik bo Primorje, v petek pa jih čaka še PCR test.

Seznam reprezentance za EP v Splitu:

Vratarja: Jure Beton (AVK Triglav Kranj), Gašper Žurbi (Calcit Waterpolo).

Leva stran: Martin Puš (VK Ljubljana Slovan), Martin Stele (Calcit Waterpolo), Jan Justin, Jaša Lah (oba AVK Triglav Kranj).

Desna stran: Matej Nastran (VD Grafist Koper), Benjamin Popović, Aleksander Paunović (oba AVK Triglav Kranj), Vukašin Stefanović (VK Ljubljana Slovan).

Branilca: Aleksander Cerar (Calcit Waterpolo), Marko Blažić (VK Primorje EB, Hrvaška).

Centri: Jaša Kadivec, Matic Rahne, Aljaž Troppan (vsi AVK Triglav Kranj).

Selektor: Krištof Štromajer, pomočnika selektorja: Jaka Mikoletič in Nikola Hajdin, vodja ekipe: Tadej Peranovič.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.