Za slovo od SP še en visok poraz

Slovenska kadetska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu U16 v Volosu izgubila še svoje peto zaporedno srečanje. V tekmi za 15. mesto jih je z 12:3 (2:1, 3:0, 2:1, 5:1) premagal še Egipt. Izbranci Nikole Hajdina so tekmovanje končali na 16. mestu.

SLOVENIJA : Egipt 3:12 (1:2, 0:3, 1:2, 1:5) 

Volos – Sodnika: Boros (Avstrija), Salnichenko (Kazahstan).

Slovenija: Karničar, Šantak, Poličnik, Povhe, Lukić, Bašić, Poznik, Kirasič, Klobučar 1, Laketić, Ćetković 1, Štromajer 1, Udovč. Selektor Nikola Hajdin, pomočnik selektorja Tadej Peranovič. 

Egipt: Elessawy, Rafeek 1, Ahmed 3, Anwar, Hegazy 1, Haytham 2, Tarek 2, Seody 1, Majed, Elhelaly, Khalaf, Hamdy 2 in Osman.

Na svoji zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu so slovenski kadeti verjetno prikazali svojo najslabšo igro. Že na polovici tekme so zaostajali za štiri gole, ki bi jih ob bolj učinkoviti igri v napadu morda še lahko nadomestili, toda v njihovi igri ni bilo prave energije. Za nameček so se v zadnji četrtini dokončno predali ter še enkrat visoko izgubili. Dosegli so le tri gole, že tretjič na tem prvenstvu.

Če je začetek tekme proti Egipčanom obetal, saj so slovenski kadeti z golom Luke Ćetkovića povedli, je bilo nadaljevanje precej slabše. Kar 14 minut niso premagali nasprotnikovega vratarja, na drugi strani je moral Gal Karničar kar sedemkrat po žogo v svojo mrežo. Šele pri zaostanku šestih golov je Nace Štromajer dosegel drugi gol za Slovenijo. Ob visokem zaostanku so se v zadnji četrtini, ki jo je v golu začel Bor Udovč, dokončno predali. Na drugi strani so Egipčani pridno polnili slovensko mrežo, zadnji gol za slovensko izbrano vrsto v Grčiji pa je 15 sekund pred koncem tekme dosegel Jaka Klobučar.

V Grčiji je Slovenija do zmage prišla le v prvem krogu, ko je v skupinskem delu tekmovanja s 17:3 premagala Azerbajdžan, na drugi tekmi pa jo je Hrvaška premagala z 20:2. V osmini finala so jih s 13:3 premagali Španci, nato je v zlati skupini sledil še en visok poraz, tudi tokrat s 13:3 proti Japonski. Nekaj boljši vtis so v tekmi za uvrstitev od 13. do 16. mesta pustili v dvoboju z Avstralijo, ki so ga izgubili z 10:8, za konec pa je bil, kot rečeno, boljši od njih še Egipt. Kot zanimivost velja omeniti, da so na prvenstvu igrali z reprezentancami iz štirih različnih celin, Evrope, Azije, Avstralije in Afrike.

Statistika tekme!

Mojca Kirasič

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.