Ljubljančani se pripravljajo na Koleziji

Že dober mesec se na novo sezono, ki bo napornejša in bolj pestra od lanske, pripravljajo vaterpolisti Ljubljane Slovana. Ker na kopališču Kodeljevo, kjer je njihovo domovanje, postavljajo balon, so že nekaj časa na kopališču Kolezija. V kratkem bodo predstavili tudi prve letošnje okrepitve.

»Že mesec dni imamo naporne treninge. V ospredju je plavanje in telesna kondicija, za vzorec
imamo tudi žogo, ampak lahko bi rekli, da smo trenutno bolj plavalci, kot vaterpolisti,« je
nekoliko v šali dejal Jure Škof, trener ljubljanskih vaterpolistov, ki se dobro zaveda, kako
pomembna je dobra telesna pripravljenost igralcev. O tem smo se lahko prepričali tudi na evropskem članskem prvenstvu v Splitu, kot na svetovnem kadetskem prvenstvu v Grčiji in na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu ter še pred tem na mladinskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Na vseh teh tekmovanjih je imela slovenska reprezentanca največ težav v zadnjih četrtini.

»Da, lahko bi rekli, da je res tako. V zadnji četrtini, ko bi morali biti najboljši, smo najslabši. To moramo zdaj popraviti v klubih, kajti iz njih prihajajo reprezentanti. Če ni tega že v klubu, je težko nekaj narediti v tistem kratkem reprezentančnem obdobju. Poleg tega nas v letošnji sezoni še liga Alpe Waterpolo, tako da bo veliko več tekem kot v lanski sezoni. Vse to so razlogi, da se še toliko bolj temeljito pripravljamo na novo sezono,« je dodal Škof, ki že komaj čaka, da bo konec oktobra v Gradcu že prvi turnir v novoustanovljenem vaterpolskem tekmovanju.

»Kot trener to vsekakor spodbujam. Na ta način bomo prišli do večjega števila tekem proti različnim ekipam iz različnih držav, da vidimo, kje smo, kaj nam manjka in kaj bomo morali izboljšati. Za vse slovenske klube bo to samo dodana vrednost,« je prepričan trener Ljubljane Slovana, ki bo zadnji vikend v novembru tudi eden od prirediteljev turnirja.

Ker bo v novi sezoni več tekem, bodo ekipe potrebovale tudi več igralcev. Tudi v Ljubljani Slovanu ne skrivajo, da se pogledujejo k okrepitvam. Prvi dve bodo uradno objavili v sredo.

»Vse od konca sezone smo intenzivno delali na tem, da pridemo do novih igralcev. Ves čas smo iskali igralce in v sredo računamo, da bomo predstavili prvi dve okrepitvi, še z nekaterimi igralci pa smo še v dogovoru. V vsakem primeru bomo močnejši, kot smo bili lani.«

V začetku oktobra Ljubljančani načrtujejo tudi prve pripravljalne tekme, ko naj bi se pomerili s klubi iz Hrvaške in Italije. Možno je, da bodo sodelovali tudi na turnirju v Banja Luki.

Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.