Litovci in Portugalci bodo nadaljevali z nastopi v ligi prvakov

Minuli konec tedna so bili na sporedu turnirji prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov. Vanjo je že uvrščenih dvanajst ekip, prostora je še za štiri, ki jih bomo dobili po drugem krogu kvalifikacij, v katerega sta se uvrstila tudi litovski EVK Zaibas in portugalska Vitoria Guimaraes.

Turnirju prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov so bili v Herceg Novem (Črna gora), Muscronu (Belgija), Nijverdalu (Nizozemska) in Oradei (Romunija). Ob turnirju v Muscronu velja povedati, da je bil na njem domačin francoski Tourcoing, ki je v njegovi neposredni bližini. Francozi so se v skupini D tudi brez večjih težav uvrstili v drugi krog, ob njih pa še grški Panionios, medtem ko je v odločilni tekmi za tretje mesto, ki je v tej skupini še vodilo v drugi krog Vitoria Guimaraes premagal danski Kvik Kastrup, brez zmage pa je turnir končala Banja Luka, prvak Bosne in Hercegovine.

V skupini A, ki se je igrala v Nijverdalu, je brez poraza prvo mesto osvojil madžarski Vasas, drugi je bil črnogorski Primorac iz Kotorja, zadovoljni pa so turnir zapuščali tudi vaterpolisti romunske Steaue. Brez večjih težav sta se v Oradei naprej uvrstila domačin in Savona, z zmago v zadnjem krogu pa je prvo mesto osvojil romunski predstavnik. Od nadaljnjega tekmovanja sta se poslovila turški Galatasaray in izraelski ASA Tel Aviv. V Herceg Novem je bila najboljša zagrebška Mladost, drugi je bil domači Jadran, tretji pa litovski EVK Zaibas, ki je v odločilni tekmi za napredovanje premagal turško ekipo ENKA Istanbul. Peti je bil slovaški KVP Novaky.

Ekipe, ki niso napredovale v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, bodo evropsko pot nadaljevale v pokalu LEN Challenger.

Sicer pa bodo v ligi prvakov v skupini A zagotovo igrali Olympiacos (Grčija), Barceloneta (Španija), WASPO Hannover (Nemčija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Pro Recco (Italija) in Radnički Kragujevac (Srbija), v skupini B pa Jug AO (Hrvaška), Spandau 04 Berlin (Nemčija), Ferencvaroš (Madžarska), CN Marseille (Francija), Novi Beograd (Srbija) in Sabadell (Španija).

Vrstni red v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov:
Skupina A (Nijverdal): 1. Vasas 12, 2. Primorac 9, 3. Steaua 6, 4. ZPC Het Ravijn 3, 5. Invictum Sarajevo 0.
Skupina B (Oradea): 1. Oradea 9, 2. Savona 6, 3. Galatasaray 3, 4. ASA Tel Aviv 0.
Skupina C (Herceg Novi): 1. Mladost 12, 2. Jadran HN 9, 3. EVK Zaibas 6,  4. ENKA Istanbul 1, 5. KVP Novaky 1.
Skupina D (Muscron): 1. Tourcoing 12, 2. Panionios 9, 3. Vitoria 6, 4. KVIK Kastrup 3, 5. Banja Luka 0.
*v odebeljenem tisku so ekipe, ki so napredovale v naslednji krog

FOTO: PVK Jadran HN

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.