Kranjčani nemočni proti španski Terrassi

Vaterpolisti AVK Triglava so v drugi tekmi turnirja prvega kroga pokala LEN v domačem bazenu izgubili proti španski ekipi Terrassa s 3:14  (1:2, 0:4, 2:5, 0:3). Kranjčane danes čaka še ena tekma, in sicer ob 18.40, ko se bodo pomerili s Strasbourgom. 

AVK Triglav Kranj – CN Terrassa 3:14 (1:2, 0:4, 2:5, 0:3) 

POB Kranj, sodnika: Uz, Mustata. 

Triglav: Beton, Kačič, Čanč 1, Grabec, Rahne, Potočnik, D. Gostić, Rajlić, M. Gostić, Seljak, Justin 2, Paunović, Cerar, Osel. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič. 

Terrassa: Motos, Wilson 2, S. Sanchez, Alarcon 1, Flores 2, Garcia, Delgado 2, Diaz 2, Comas, De Lera 1, Rodriguez, Chico 3, S. Sanchez. 

Drugi nasprotnik kranjskih vaterpolistov v pokritem olimpijskem bazenu, Terrassa iz bližine Barcelone je v prvi tekmi turnirja s 7:11 izgubila proti Honvedu iz Budimpešte. Terrassa je redni član prve španske lige, vendar se s kakšnim naslov še ne more pohvaliti, je pa v lanski sezoni osvojila četrto mesto. Prav tako redno igra v evropskih pokalih, tako da so bile izkušnje zagotovo na njeni strani, kajti za kar nekaj kranjskih vaterpolistov je letošnji turnir v Kranju prvi v evropskih pokalih. To se je poznalo tudi ob koncu tekme.

Podobno kot na prvi tekmi turnirja so varovanci Krištofa Štromajerja v uvodni četrtini dobro igrali v obrambi, spet pa so imeli težave z učinkovitostjo. Vse do sredine četrte minute sta mreži ostali nedotaknjeni, nato pa je Jordi Chico Aunos izkoristil prednost igralca več. Že v naslednjem napadu so Katalonci dosegli še en gol, ko je Jureta Betona premagal Adrian Delgado Baches. S svojim prvim golom v kapici AVK Triglava je domačo ekipo v igro vrnil Matija Bernard Čanč, sicer igralec Ljubljane Slovana, ki je bil uspešen ob igri z igralcem več. 

Začetek druge četrtine se ni začel po željah domače ekipe, saj sta Victor Flores Fernandez in Ricard Alarcon Tevar izkoristila prednost igralca več za katalonsko vodstvo s 4:1. Kranjčani so imeli še naprej težave v napadu, na drugi strani so gostje dobro unovčili svoje izkušnje in tudi kakovost in po drugem golu Floresa Fernandeza je bilo sredi druge četrtine že 5:1 za Terrasso, ki je pred odhodom na drugi odmor v polno zadela še enkrat. 

V začetku tretje četrtine, ko so gostje spet izkoristili prednost igralca več, je bila tekma bolj ali manj odločena. Jan Justin je nato že v naslednjem napadu po dolgem času dosegel nov gol za Kranjčane, ki pa jim je popustila tudi zbranost v obrambi, to pa so vaterpolisti Terrasse kaznovali z novimi goli. Zato pa so imeli domačini še naprej težave s tem, kako prebiti obrambo nasprotnikov, prav tako se je v gostujočih vratih nekajkrat izkazal tudi njihov vratar Jose Maria Motos Martin, ki pa je bil ob strelu Justina za 3:11 nemočen. 

Zadnja četrtina je bila le še formalnost. Kranjčani so se že zdavnaj sprijaznili s porazom in hranili moči za večerno tekmo s Strasbourgom, ki je v četrtek v zadnji tekmi prvega kroga s 16:13 premagal Telimar Palermo.

Tit Košir

Miha Štamcar
Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.