Filip Filipović igra zadnjo sezono

Nekdanji kapetan srbske vaterpolske reprezentance, Filip Filipović, je na novinarski konferenci Olympiacosa, za katerega igra od lanske sezone, potrdil, da bo po letošnji končal svojo bogato igralsko kariero. Med drugim je s srbsko izbrano vrsto osvojil zlati olimpijski kolajni v Rio de Janeiru in Tokiu.

Olympiacos iz Pireja je v začetku tedna pripravil medijski dan, na katerem so se novinarji lahko pogovarjali z igralci grškega državnega prvaka. O svojih načrtih je spregovoril tudi Filipović.

»To je moja zadnja sezona. Kariero bom končal pri Olympiacosu. Olympiacos vedno želi zmagovati, letos se želimo uvrstiti v četrtfinale lige prvakov in zakaj ne bi pogledali še višje, morda na polfinale? Moramo sanjati. Moramo verjeti. Zelo verjamem v ekipo, ker je začetek sezone drugačen kot lani. Vsi skupaj se pripravljamo. Delamo, kakovost v grški ligi je vse boljša,« je za uradno spletno stran Olympiacosa povedal Filipović, ki je nekaj besed namenil tudi novemu trenerju aktualnega grškega državnega prvaka, Igorju Milanoviću.

»Dosežki in naslovi, ki jih je osvojil, povedo vse o Igorju Milanoviću. Prinesel je novo energijo, živi za vsak trening in samo srečni smo, da ga imamo. Prišli so tudi novi mladi igralci, ustvarila se je nova energija. Zelo sem optimističen glede sezone. Sredi novembra nas čaka močna tekma proti Pro Reccu doma.

Petintridesetletni Filipović je z reprezentanco Srbije, njen kapetan je postal po koncu OI 2016 in bil vse do konca OI 2021, osvojil 34 kolajn, od tega dve zlati na OI (2016, 2021), dve bronasti na OI (2008, 2012), dva naslova svetovnega prvaka, šest zlatih na EP itd. Z vsemi klubi, za katere je igral, je osvajal domače lovorike, s Pro Reccom ima tudi tri naslove lige prvakov (2010, 2012, 2015), pohvali pa se lahko tudi z dvema naslovoma pokala LEN Euro Cup (z Radničkim leta 2013 in s Szolnokom leta 2021). Do leta 2009 je levoroki golgeter igral za Partizan, v karieri pa je še nosil kapice Pro Recca (2009 – 2012 in 2014 – 2020), Radničkega iz Kragujevca (2012 – 2014), Szolnok (sezona 2020/21) in Olympiacosa.

Filipović se je od srbske reprezentance poslovil po OI v Tokiu, ob njem pa zanjo ne igrajo več Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Milan Aleksić in Stefan Mitrović. Duško Pijetlović in Prlainović sta še vedno aktivna igralca (Novega Beograda oziroma Marseilla). Mitrović, Aleksić in Gojko Pijetlović pa so, prvi med lansko, preostala dva pa pred letošnjo sezono, končali z igralskimi karierami.

FOTO: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.