Italija in Srbija s tremi klubi v osmini finala pokala LEN

V drugem krogu pokala LEN oziroma LEN Euro Cup, v katerem so nastopili tudi vaterpolisti kranjskega Triglava, je nastopilo 27 ekip iz 13 držav. V šestih kvalifikacijskih skupinah so se borili za 12 prostih mest. Štiri ekipe bodo znane po koncu končnice kvalifikacij za ligo prvakov. Za zdaj imajo največ uspeha klubi iz Italije in Srbije, ki imajo v osmini finala po tri klube.

Na turnirju v Šabcu so prvo mesto brez poraza osvojili domačini, zadovoljni pa so Šabac zapustili tudi vaterpolisti iz Trsta, ki so bili drugi. Tretje mesto je osvojil Jadran Herceg Novi (Črna gora), četrti je bil hrvaški Solaris in peti Pays d’Aix iz Francije.

V Strasbourgu je o prvih dveh mestih odločal zadnji krog. Italijanska Savona je po zmagi nad beograjskim Partizanom in remijem z domačini turnirja, v zadnjem krogu premagala nizozemski ZV De Zaan, ki je ostal brez osvojene točke, in osvojila prvo mesto. O drugem potniku v osmino finala je odločala tekma med Strasbourgom, ki je prvi kvalifikacijski turnir igral v Kranju in Partizanom, z 12:9 so slavili Beograjčani. 

V skupini C je v Duisburgu v odločilni tekmi tretjega kroga Barcelona z 12:11 premagala italijanski Telimar iz Palerma, ki je v prvem krogu kvalifikacij igral v Kranju. Z zmago so Katalonci osvojili drugo mesto, prvo je brez poraza pripadlo Tourcoingu iz Francije, tretji je bil kot rečeno Telimar, brez točke pa je ostal Duisburg.

Najbolj napeto je bilo na turnirju skupine D v Zagrebu. Na koncu se je z devetimi točkami prvega mesta veselil Honved iz Budimpešte, še en znanec s turnirja v Kranju, drugi je bil črnogorski Primorac s šestimi točkami, španski Mediterrani je bil tretji s petimi, s po štirimi točkami sta turnir končala grški PAOK in domača Mladost.

Madžarski Szolnok je pred svojimi navijači v skupini E osvojil prvo mesto pred Crveno zvezdo, tretji je bil Montpellier iz Francije in četrti EVK Zaibas iz Litve. Brez napredovanja v osmino finala je ostala še ena ekipa iz kranjskega turnirja, Valis iz Valjeva, ki je v skupini F igral v Bukarešti in bil četrti. Za njim se je uvrstila le Vitoria Guimaraes iz Portugalske, največ razlogov za dobro voljo pa je ob italijanski ekipi Ortigia, ki je zabeležila štiri zmage, imela še Steaua z drugim mestom. Tretji je bil BVSC iz Madžarske. 

V osmino finala, ki bo na sporedu 30. novembra in 14. decembra, so torej že uvrstile ekipe: Šabac, Partizan, Crvena Zvezda (vsi Srbija), Ortigia, Savona, Trst (vsi Italija), Szolnok, Honved (oba Madžarska), Tourcoing (Francija), Barcelona (Španija), Primorac (Črna gora) in Steaua (Romunija).

Foto: S. Sandić/VK Novi Beograd

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.