Ljubljančani zmagali, Kordež izključen

V prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije so vaterpolisti Ljubljane Slovana pod balonom bazena Kodeljevo s 34:3 (6:2, 9:0, 9:0, 10:1) premagali celjski Posejdon. Danes, ob 20.45, bo v POB Kranj na sporedu še druga četrtfinalna tekma med ekipama AVK Triglav in Branik Maribor.

Ljubljana Slovan – Posejdon Celje 34:3 (6:2, 9:0, 9:0, 10:1)
Sodnika: Carič, Podjed.
Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 11, Čanč 4, Potočnik 5, Žiberna, Petković, Fakin 1, B. Kirasič, Čarni 3, Cuomo 5, Puš 4, Klobučar 1, Karničar. Trener: Jure Škof.
Posejdon Celje: Manfreda, Zagernik, Čretnik, Donko, Klenovšek, Robida, Krajinović, Vrbnjak 2, Kordež, Minić, Lebić, Stajić 1, Presečnik. Trener: Jure Kordež.

Varovanci Jureta Škofa, ki so v novo sezono vstopili z dvema zmagama na prvem turnirju Alpe Waterpolo lige v Gradcu, boljši so bili od Branik Maribora in Calcit Water Pola, so v tekmo s Celjani vstopili brez podcenjevanja. Že po šestih minutah igre so vodili s 6:0, v zaključku uvodne četrtine pa so gostje preko Marka Stajića in Petra Vrbnjaka iz petih metrov nekoliko omilili visok zaostanek.

Tekma je bila dokončno odločena že sredi druge četrtine, ko so domačini z golom Vukašina Stefanovića povedli z 10:2, sledil pa je glasen protest Jureta Kordeža, igralca in trenerja celjske ekipe, ki je bil izključen do konca tekme, ob tem pa je prišlo do nekajminutne prekinitve. Do konca tekme je bilo samo še vprašanje, kakšna bo razlika, kajti Ljubljančani se niso zaustavili. Z enajstimi goli se je v domači ekipi izkazal lani najboljši strelec lige, Vukašin Stefanović.

Ljubljana Slovan bo v polfinalu igrala proti Calcit Water Polu, prva tekma bo 15. ali 16. novembra na Kodeljevem, povratna 7. decembra v Kranju. Grafist Koper na svojega nasprotnika v polfinalu še čaka, v primeru, da bo nocoj zmagal Triglav, bo prva tekma 16. novembra v Kranju, sicer pa istega dne v Mariboru, medtem ko bo povratna tekma 3. decembra v Kopru. Finale bo na sporedu 17. decembra.

Izjava po tekmi

Jure Kordež, igralec in trener Posejdona: »Najprej čestitke VK Ljubljana Slovan za organizacijo tekme in zasluženo zmago. Pričakovali smo, da bo šla tekma nekako v to smer. Za domačine je bil to malce težji trening, za nas pa ta tekma pomeni določene smernice, kako bomo morali delati v prihodnje, še zlasti z mladimi. Žal je prišlo do situacije s sodniki, ki so že sredi druge četrtine uničili tekmo z nizom napačnih odločitev, kar je privedlo do eskalacije živcev in neprimernih komentarjev trenerja gostov in posledično do rdečega kartona. V VK Posejdon bomo vložili uradno pritožbo na sojenje gospoda Damjana Podjeda in delegata Uroša Čadeža. Zahtevali bomo, da se maksimalno kaznujeta in do konca sezone prepoved opravljanje sodniških in delegatskih funkcij. Če se to ne bo zgodilo, ju bomo prijavili na sodniško organizacijo pri LEN. Vprašamo pa se lahko, zakaj je kakovost slovenskega vaterpola takšna kot je, če se na tekmah dogajajo takšne neumnosti. Kot dokaz bomo priložili posnetek, s katerim bomo izkazali, da imamo prav. Zahtevali bomo pisno opravičilo na vaterpolo.info, na spletni pošti in vse možne sankcije.«

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
  • Alpe Waterpolo LeagueMednarodna tekmovanja
    Nov koledar AWL

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.