Branilci pokalnega naslova zanesljivo v polfinale

Vaterpolisti AVK Triglava so v četrtfinalni tekmi pokala Slovenije s 24:11 (6:1, 6:3, 6:6, 6:1) premagali Branik Maribor. V polfinalu se bodo pomerili s koprskim Grafistom, v drugi polfinalni tekmi pa se bosta pomerili ekipi Ljubljane Slovana in Calcit Water Pola.

AVK Triglav – Branik Maribor 24:11 (6:1, 6:3, 6:6, 6:1)
POB Kranj, sodnika: Margeta, Suhadolnik.
AVK Triglav: Osel, Popović 2, Troppan 4, Grabec 3, Lah 4, D. Gostić, Rajlić 2, M. Gostić 1, Vončina 2, Justin 3, Paunović 1, Verbič 2, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.
Branik Maribor: Bračun, Pajnik, Seljak 2, Globovnik 1, Kačič 2, Lep 2, Šulek 4, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.

Mariborčani so v Kranj prišli le s šestimi igralci in dvema vratarjema, na drugi strani sta za domačo ekipo prvič v letošnji sezoni zaigrala Benjamin Popović in Jaša Lah, v vratih pa ni bilo Jureta Betona. Manjkal je tudi Matic Rahne, ki ga ne bo v ekipi niti konec tedna, ko bodo Kranjčani gostili turnir pokala Challenger, zato pa bo reprezentančni vratar že lahko branil vrata AVK Triglava. V torek je za člansko ekipo v vratih debitiral mladi Tim Dragaš.

V prvih petih minutah tekme so se gostje dobro upirali domači ekipi, v začetku tretje je Tim Kačič izid izenačil na 1:1, že v naslednjem napadu pa je Jan Justin domačo ekipo spet popeljal do vodstva. Nato sta bili mreži skoraj tri minute nedotaknjeni, povratnik v ekipo, Lah, pa je bil tisti, ki je kot tretji v domači ekipi premagal Vlatka Bračuna. Do konca četrtine so Kranjčani dosegli še tri gole. Sredi druge četrtine so aktualni državni in pokalni zmagovalci Slovenije gostom pobegnili na osem golov razlike (11:3), v tretji minuti tretje četrtine ko je bil uspešen še 17-letni Jaka Grabec že dvanajst (16:4). Do konca četrtine so Mariborčani svoj zaostanek znižali, v zadnji pa so domači vaterpolisti samo potrdili visoko zmago.

Pomočnik domačega trenerja Jaka Mikoletič je po srečanju dejal: “Nismo bili pravi. Verjetno je na nas vplivalo tudi to, da so fantje pred tekmo videli, da nasprotnik sploh nima zamenjave na klopi. Predvsem v obrambi se nismo držali dogovorov in prejeli nekaj nepotrebnih golov. Vseeno pa zmagi ne gledamo v zobe, z mislim pa smo že pri danski ekipi, s katero se bomo udarili v petek.”

Prva tekma med Kranjčani in Koprčani bo na sporedu 16. novembra v Kranju, povratna 3. decembra v Kopru, medtem ko bodo Ljubljančani Kamničane gostili 18. novembra, v Kranju pa bosta ekipi igrali 7. decembra. Finale bo na sporedu 17. decembra.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.