Apollon potrdil, da je bil v Kranju najmočnejši

V zadnji tekmi prvega kroga pokala Challenger so vaterpolisti AVK Triglava v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu izgubili proti grškemu Apollonu z 6:20 (5:4, 1:5, 0:5, 0:6). V prvi tekmi zadnjega kroga kranjskega turnirja je Ludwigsburg z 18:6 (5:1, 2:2, 4:1, 7:2) premagal danski KVIK Kastrup in samo potrdil uvrstitev v drugi krog, kamor se je seveda uvrstil tudi Apollon.

AVK Triglav – Apollon  6:20 (5:4, 1:5, 0:5, 0:6)

POB Kranj, sodnika: Horvath (Slovaška), Gransjean (Nizozemska).

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Troppan, Čanč, Lah 2, D. Gostić, Rajlić, M. Gostić, Vončina, Justin 2, Paunović, Cerar 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer, pomočnik: Jaka Mikoletič.

Apollon: Galanopoulos, Alamanos 3, Bogdanović 4, Mokkas 1, Goniotakis Korderas 4, Diplaros 1, Braimis, Chondrokoukis 1, Vicković 1, Gardikas 1, Myrilos 2, Solanakis 2, Kavousanos. Trener: Nikolaos Deligiannis, pomočnik: Dimitrios Miteloudis.

Kranjski vaterpolisti so imeli v včerajšnji tekmi proti nemškemu Ludwigsburgu lepo priložnost, da bi si z zmago priborili uvrstitev v drugi krog pokala Challenge. Žal sta bili zanje usodni druga in zadnja četrtina, saj so v drugi prejeli pet golov, ob tem pa niti enkrat niso zatresli nasprotnikovih vrat, v zadnji pa so po izenačenju na 8:8 nasprotniku dovolili, da jih je pobegnil za štiri gole. Na srečo so svoj zaostanek do konca tekme znižali na dva gola, kar je pomenilo, da bi jim proti Apollonu za napredovanje zadoščala zmaga z dvema goloma razlike. Če so po prvi četrtini Kranjčani še lahko upali na presenečenje, so Grki, ki v letošnji sezoni v grški skupini B državnega prvenstva sedmih tekmah še niso izgubili, že v drugi, predvsem pa v tretji četrtini postavili stvari na svoje mesto.

Čeprav je ekipa iz predmestja Aten že po 43 sekundah igre povedla, to domačim vaterpolistom ni vzelo poguma, kajti že v naslednjem napadu je Jan Justin izkoristil prednost igralca več. Do konca uvodne četrtine so Kranjčani dobro igrali z igralcem več, kar jim je ob prvem odmoru tudi prineslo gol prednosti. Zanimivo je, da so Grki kar dva od štirih golov dosegli s strelom iz petih metrov, obakrat je bil uspešen Nikola Bogdanović.

Že po koncu druge četrtine je bilo bolj ali manj jasno, da bo varovancem Krištofa Štromajerja težko uspel veliki met. Šele 25 sekund pred koncem prvega dela tekma je Jaša Lah spet izkoristil prednost igralca več, vendar je z golom samo zmanjšal zaostanek svoje ekipe na 6:9. Dokončno pa je bila tekma odločena v tretji četrtini, v kateri je Apollon dosegel še pet golov, Kranjčani pa nobenega. Zadnja četrtina je bila samo še formalnost, v njej pa so Grki, pri katerih sta bila najbolj učinkovita Bogdanović in Michal Angelos Goniotakis Korderas s po štirimi goli, še šestkrat premagali Nejca Osela, ki je v vratih zamenjal Jureta Betona. Najbolj učinkovita v domači ekipi sta bila Justin in Lah, oba z dvema goloma.

Prvo mesto na turnirju je osvojil Apollon, ki je zmagal vse tri tekme, drugi je bil nemški Ludwigsburg z dvema zmagama, eno je zabeležil AVK Triglav, brez nje pa je ostal danski KVIK Kastrup.

Foto: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.