Za Kranjčane usodna predvsem druga četrtina

Vaterpolisti AVK Triglava so na turnirju prvega kroga pokala Challenger v domačem bazenu v svoji drugi tekmi izgubili z nemško ekipo Ludwigsburg 11:13 (3:2, 0:5, 4:1, 4:5). V prvi tekmi drugega dne turnirja v Kranju je grški Apollon s kar 37:4 (8:1, 11:1, 9:2, 9:0) premagal danski KVIK Kastrup. Kranjčani se bodo danes ob 11.45 pomerili prav z Grki, v naslednji krog pa jih vodi le zmaga z več kot dvema goloma razlike. Ob 10. uri bosta igrali ekipi Ludwigsburga in KVIK Kastrupa.

AVK Triglav – Ludwigsburg  11:13 (3:2, 0:5, 4:1, 4:5)

POB Kranj, sodnika: Horvath (Slovaška), Ozerengin (Turčija).

AVK Triglav: Beton, Popović, Troppan 3, Čanč, Lah, D. Gostić, Rajlić, M. Gostić, Vončina 1, Justin 4, Paunović 1, Cerar 2, Osel. Trener: Krištof Štromajer, pomočnik: Jaka Mikoletič.

Ludwigsburg: Katuša, Kučašvili 1, Bauer, Pavičić-Capucho 1, Džaja, Manić, Andelić 3, Metodijev 1, Lipar, Prieto Hernandez 4, Blažević 1, Škiljić 2, Pisk. Trener: Martinić, pomočnik trenerja: Bojović.

Nemški vaterpolisti so v prvi tekmi turnirja po hudem boju izgubili proti Appolonu, ki je danes v prvi tekmi drugega kroga visoko premagal Dance. Ta tekma je bila odločena že po prvi četrtini, ki so jo Grki dobili z 8:1, s kar devetimi goli pa se je izkazal Anastasios Myrilos. Kranjčani bi si po včerajšnji zmagi nad Danci, z današnjo novo zmago, že zagotovili napredovanje v naslednji krog, žal pa je ostalo le pri željah. Zanje je bila usodna predvsem druga četrtina, ki jo je Ludwigsburg, za katerega igrajo številni tujci, dobil s 5:0.

Varovanci Krištofa Štromajerja so hrabro vstopili v boj proti izkušenejši nemški ekipi in v tretji minuti, uspešen je bil Juš Vončina, izkoristili prednost igralca več. Z golom Aljaža Troppana iz petih metrov so dve minuti pred koncem uvodne četrtine prišli do dveh golov prednosti (3:1), toda pred odhodom na prvi odmor je prednost igralca več za goste izkoristil tudi Mikail Metodijev.

V drugi četrtini so bili Kranjčani neučinkoviti v napadu, medtem ko so gostje dvakrat izkoristili prednost igralca več. Po prvi prednosti igralca več so z golom Sergia Prieta Hernandeza tudi prvič prvič prišli do vodstva (4:3). Nato je bil s petih metrov uspešen še Guram Kučašvili, v zadnjih 50 sekundah prvega dela igre pa je dvakrat v polno zadel Zvonimir Andelić.

Vendar se po visokem zaostanku domači vaterpolisti niso predali, bolje so zaigrali v obrambi, končno pa so bili bolj učinkoviti tudi v napadu. Tik pred koncem tretje četrtine je prednost igralca več izkoristil Aleksander Cerar, in ko je isti igralec, sicer član Calcit Water Pola, v prvi minuti zadnje dosegel še svoj drugi gol na tekmi, je sledilo novo izenačenje (8:8). Žal zadnje na tekmi, kajti slabe štiri minute pred koncem tekme so Nemci spet pobegnili za štiri gole (12:8). Do konca tekme so Kranjčani le ublažili svoj poraz, zadnji gol pa je dobesedno v zadnji sekundi dosegel Aleksander Paunović.

Z zmago si je Ludwigsburg najverjetneje že zagotovil napredovanje v naslednji krog, saj je težko verjeti, da bi jih danski vaterpolisti v zadnjem krogu lahko premagali. O drugem potniku v drugi krog bo odločala zadnja tekma med Triglavom in Apollonom. Grkom za napredovanje zadošča že poraz z enim golom razlike, medtem ko domači ekipi napredovanje prinaša zmaga z najmanj dvema goloma prednosti.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.