Težje delo za Kranjčane kot v Gradcu

V prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije so vaterpolisti Triglav doma premagali Grafist Koper s 17:11 (6:1, 3:3, 3:4, 5:3). Povratna tekma bo na sporedu 3. decembra v olimpijskem bazenu v Kopru. Druga polfinalna tekma bo na sporedu v petek ob 20.45 v Ljubljani, pomerila pa se bosta Ljubljana Slovan in Calcit Water Polo, ki bosta povratno tekmo igrala 7. decembra v Kranju.

AVK Triglav – Grafist Koper 17:11 (6:1, 3:3, 3:4, 5:3)
POB Kranj, sodnika: Homovec, Vehovec, delegat: V. Podvršček.
AVK Triglav: Beton, Popović 1, Troppan 5, Grabec, Lah 4, D. Gostić, Rajlić 2, M. Gostič, Vončina, Justin 2, Paunović 3, Cvijanović Tepina, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer, pomočnik trenerja: Jaka Mikoletič.
Grafist Koper: Deković, Janošević 2, Krivičić, 1 Parovel, Nastran 2, Giorgi, Bašić, Fičur 3, Šantak 1, Sajko 1, J. Grižon, Jačimović 1, Lončarević. Trener: Marino Cetin.

Pred slabimi tremi tedni so kranjski vaterpolisti na prvem turnirju novoustanovljene Alpe Waterpolo lige v Gradcu z 20:4 premagali Koprčane, ki pa so igrali v precej oslabljeni zasedbi. Tokrat so varovanci Marina Cetina na svojo prvo pokalno tekmo v novi sezoni, Kranjčani so že prej v četrtfinalu doma s 24:11 premagali Branik Maribor, prišli v polni zasedbi. Gostje so tokrat ugodnejši izid  zapravili v uvodni četrtini.

Ko so branilci pokalnega naslova in aktualni državni prvaki 48 sekund pred koncem uvodne četrtine z golom Aljaža Tropana s petmetrovke povedli s 5:0, je malce zadišalo po tem, da bi se morda lahko ponovil scenariji iz Gradca. V naslednjem napadu je Gašper Fičur dosegel prvi gol za Koprčane, ki pa so na prvi odmor vseeno odšli z zaostankom petih golov, kajti Alexandra Dekovića je še enkrat premagal Troppan.

V začetku druge četrtine je Troppan dosegel še svoj tretji zaporedni gol, vendar so se v nadaljevanju Koprčani le prebudili in vzpostavili ravnotežje v bazenu. Do konca druge četrtine so svoj zaostanek znižali na štiri gole, toda štiri sekunde pred njenim koncem je bil za domačo ekipo uspešen Nikola Rajlić.

Tudi v tretji četrtini so Koprčani držali korak z domačini, vendar so zaostanek iz prve četrtine znižali le za gol. Domačini so trikrat pobegnili na pet golov razlike, vendar so se jim gostje, ki so preko Fičurja tudi prvi dosegli gol v tretji četrtini, vedno približali na štiri gole zaostanka.

V zadnji četrtini so Koprčani po še tretjem golu Fičurja prišli na 9:12, za 10:13 pa je kasneje poskrbel Miha Šantak. V zadnjih petih minutah so kranjski vaterpolisti le prišli do nekoliko višje prednosti, po golu Jana Justina tudi s 17:10, v naslednjem napadu pa je Milan Jačimović postavil končni izid tekme.

Izjava po tekmi

Jaka Mikoletič, pomočnik trenerja AVK Triglav: “V tekmo smo vstopili zbrano in takoj v prvi četrtini prišli do lepe razlike. Žal pa nato take predstave nismo pokazali v nadaljevanju. Znova smo slabo odigrali v obrambi in prejeli preveč zadetkov. Vseeno v Koper potujemo z lepo prednostjo, a na Obali bomo morali pokazati nekaj več, če želimo nadaljevati niz neporaženosti v slovenskih tekmovanjih.”

FOTO: Miloš Kobal

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.