Lepa prednost Ljubljančanov pred povratno tekmo

V drugi polfinalni tekmi pokala Slovenije so vaterpolisti Ljubljane Slovana doma premagali Calcit Water Polo s 16:6 (2:1, 5:0, 5:4, 4:1). Povratna tekma bo na sporedu v začetku decembra v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju.

Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo 16:6 (2:1, 5:0, 5:4, 4:1)

Ljubljana – Bazen kopališča na Kodeljevem, sodnika: Radonjič, Carič.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 6, Čanč 3, Potočnik 2, Žiberna, Povhe, Ćetković, B. Kirasič 1, Čarni 1, Cuomo 1, Puš 2, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof, pomočnik trenerja: Nikola Hajdin.

Calcit Water Polo: Jeran, Brišnik, Stele, Lukić, Gledec 1, Leskovec 3, Kordež, Blažević 2, Belentin, Cerar, Briški, Bergant, Gole. Trener: Gašper Šenica, pomočnik trenerja: Darko Homar.

V sredo so Kranjčani, ki ob naslovu državnih prvakov v letošnji sezoni branijo tudi pokalni naslov, v svojem bazenu s 17:11 (6:1, 3:3, 3:4, 5:3) premagali Grafist Koper, kar jim 3. decembra ne zagotavlja ravno mirne povratne tekme v Kopru. Vsaj na prvi pogled so v boljšem položaju ljubljanski vaterpolisti, ki so po izenačeni uvodni četrtini, v drugi prišli do prednosti šestih golov. Tudi v nadaljevanju tekme so bili boljši nasprotnik, bolj učinkoviti in čvrsti v obrambi, tako da jim zmaga z desetimi goli razlike na široko odpira vrata finala, ki bo na sporedu 17. decembra.

Kamničani so v Ljubljano prišli v oslabljeni zasedbi, brez prvega vratarja Gašperja Žurbija in Sebastijana Novaka, že dlje časa je odsoten tudi Luka Sokler, kar se je v njihovi igri zagotovo poznalo. Pred slabimi tremi tedni na prvem turnirju novoustanovljene Alpe Waterpolo lige so v Gradcu z 11:9 slavili varovanci Jureta Škofa, ki so v prvi četrtini imeli nemalo težav, da so premagali Gašperja Jerana. V drugi polovici uvodne četrtine je to uspelo le Eneju Potočniku in Matiji Bernardu Čanču, zaostanek Kamničanov pa je znižal Goran Blažević.

Do odločitve je bolj ali manj prišlo v drugi četrtini, v kateri Ljubljančani niso prejeli gola, v napadu pa Vukašin Stefanović z dvema zaporednima poskrbel, da so domačini ob polovici tekme vodili že s 7:1. Odlični Stefanović je tudi v začetku tretje četrtine poskrbel, da so domačini gostom pobegnili že za osem golov (9:1), po golu mladega Branka Kirasiča pa je bilo že 10:1 za Ljubljano Slovan. Kamničani so do konca te četrtine nekoliko ublažili svoj zaostanek, a je nato prav ob koncu zadnje četrtine Enej Potočnik poskrbel za najvišjo prednost ljubljanskih vaterpolistov, ki so v začetku sezone očitno že v zelo dobri formi. Poraz gostov bi bil lahko še višji, če se v njihovih vratih nekajkrat ne bi izkazala kamniška hobotnica, Gašper Jeran, ki je med drugim ubranil tudi petmetrovko.

S kar šestimi goli se je v domači ekipi izkazal Stefanović, v gostujoči jih največ golov, tri, dosegel Leskovec.

Izjavi po tekmi

Igor Cuomo, vaterpolist Ljubljane Slovana: »Naš prvi cilj je bil, da prejmemo čim manj golov, v čemer smo tudi uspeli. Čeprav imamo deset golov prednosti, bomo tudi v povratni tekmi igrali na polno, da ne bi prišlo do kakšnega presenečenja, hkrati pa to tekmo lahko izkoristimo tudi za pripravo na morebitni finale. Računam še na eno dobro predstavo, sicer pa želimo v letošnji sezoni v vseh treh tekmovanjih, v katerih igramo, priti do finalnih obračunov, potem pa bo, kar bo.«

Gašper Jeran, vratar Calcit Water Pola: »Dejstvo je, da je zaostanek desetih golov velik in da ga bo na povratni tekmi težko nadomestiti. Toda dokler se igra, možnost obstaja, zato bomo naredili vse, da popravimo vtis s prve tekme. Sicer smo šele na začetku sezone, ki bo še dolga, v njej bo še veliko tekem in verjamem, da bodo tudi naše predstave boljše.«

Foto: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.