Aktivni vaterpolski veterani s sloganom “Do končnice brez infarkta”

Zaključek že osemindvajsetega Dneva vaterpolistov po vrsti se je zaključil z tradiconalno tekmo vaterpolskih veteranov.

Začetek tekme se je nekoliko zavlekel, saj so izkušeni vaterpolisti sicer pred tem nabito polne tribune dodobra izpraznili. Kot glavna razloga naj navedem, da niso želeli pokazati vseh trikov mlajšim generacijam in hkrati pred svojimi bližnjimi skriti, kako dobro so fizično pripravljeni. Že ogrevanje je nakazalo velike ambicije obeh sicer mešanih postav, saj so na eni strani ogrevanju namenili več kot je bila dolžina tekme, na drugi strani pa so večji del priprav namenili pomerjanju kapic. Zmeda je bila tudi pri iskanju uradnega fotografa, saj so pozirali vsem, samo njemu ne …

Začetek tekme je pospremilo nekaj kapljic dežja, ki pa vaterpoliste niti najmanj ni motilo. V vratih “modrih domačih kapic” je blestel 70-letni Jože, ki pa je imel obilico smole, saj so skoraj vsi streli končali v gol od prečke. Igra je bila na trenutke vsaj na videz zelo groba, veliko je bilo tudi razburjenja glede sojenja. Po tekmi sem dobil razlago, da fantje potrebujejo nekaj več počitka in jim vsaka prekinitev pride še kako prav. Tekmo je sicer odlično odsodil Komelj, ki je hkrati opravljal še delo časomerilca, zapisnikarja, delegata, psihologa … Polčas se je končal sicer z občutno prednostjo “gostujočih belih kapic”, vendar se je ob zaključku domača ekipa povsem približala, za kaj več kot za častni poraz pa ni bilo moči.

»Danes sem presenetil samega sebe, saj sem lažje odigral celo tekmo, kot lansko leto, je bil vidno ganjen Homar. Na drugi strani je Mikoletič priznal, da trenirajo enkrat tedensko, za kar veljajo vse pohvale. Sicer se pozna, da v Kamniku nimajo pokritega bazena in je tako večji del sezone za Kamničane izgubljen.

Avtorju tega prispevka je sicer brez treninga, izkušenj in znanja “uspel” debi. Vendar se je že v borbi za prvo žogo dodobra iztrošil. Po podaji žoge soigralcu je sicer zmedel obe ekipi, ki nista našli žoge, ker je bil met tako kratek in za kaj več kot za častni umik na rob bazena ni bilo moči.

Dan vaterpolistov se je tako brez infarkta v končnici uspešno zaključil.

finale

ŠD Kranj 75 : Kamnik 12: 9

foto: Teja Jazbinšek, Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja