Mitrović želi braniti tudi po Tokiu: Ne počutim se utrujenega in naveličanega

Trofejni vratar srbske reprezentance Branislav Mitrović je dejal, da želi še naprej braniti za Srbijo, vendar o tem ne odloča sam.

Po olimpijskem finalu je omenjen kot eden izmed sedmih legend, ki zaključujejo reprezentančno kariero. Vendar je Mitrović v izjavi za RTS izpostavil, da se ne počuti utrujenega, da lahko še naprej brani, vendar pa je to največ odvisno od selektorja Dejana Savića.

“Ta odločitev ni pri meni. Ne čutim utrujenosti in naveličanosti, odločitev bi prepustil selektorju, ve se kdo odloča, ” je dejal Mitrović.

Dejstvo je, da Mitrović ni dolgo v reprezentanci, glede na to, da je v prvi postavi šele od leta 2013. Za reprezentanco je branil že pred tem leta 2012 na Nizozemskem, kot tudi na Mediteranskih igrah in Univerzijadi. Stalni član selekcije je od svetovnega prvenstva v Barceloni, medtem ko so ostali člani v ekipi že veliko dlje in od tu želja, da še naprej brani za reprezentanco.

Rodil se je leta 1985 v Novem Sadu, kar pomeni, da bi bil na OI v Parizu bil star 39 let. Dejstvo, da so lahko golmani tudi v tej starosti odlični, je primer Španca Daniela López Pineda, ki je letos praznoval 41. rojstni dan, vendar še vedno brani na izredno visokem nivoju.

Poznamo še en primer vrhunskega golmana Slobodana Sora. Prvič je branil za reprezentanco leta 2006, od nje se je poslovil v Londonu po šestih letih igranja. Kariero je zaključil z brazilsko reprezentanco star 43 let.

Če bo prišlo do dogovora, bo to vsekakor veliko pomenilo pomlajeni reprezentanci. Savić se mora tudi še odločiti, kdo bi bil morebitni vratarski par z Mitrovićem. Glavna kandidata sta 29-letni Dimitrije Rističević in 26-letni Lazar Dobožanov, ki sta bila na Svetovnem prvenstvu leta 2019 v Južni Koreji.

vir: vaterpolovesti
foto: Marcel Ter Bals

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.