Hrvaški reprezentant predčasno zaključuje kariero

Ob odigranih kvalifikacijah za Ligo prvakov se bliža tudi začetek sezone v državah bivše Jugoslavije. Kljub skorajšnjemu začetku sezone pa ne zmanjka novic o prestopih med klubi. Ena izmed bolj udarnih novic je zagotovo zaključek kariere (le) 27-letnega hrvaškega reprezentanta Lovreja Miloša.

Hrvaški olimpijec Lovre Miloš se je odločil, da kljub 27 letom predčasno zaključi z igranjem vaterpola.

Miloš je večino kariere igral za zagrebško Mladost. Leta 2013 je zapustil Mladost in odšel v ZDA, kjer je opravljal študij. Igral je za univerzitetne ekipe UCLA in Univerze v Kaliforniji v Irvineu (bil je eden najboljših strelcev UC Irvine). Po diplomiranju v ZDA se je Miloš vrnil v domačo Mladost.

Za hrvaško reprezentanco je debitiral leta 2018, ko je Hrvaška na evropskem prvenstvu zasedla 3. mesto. Leta 2019 je na svetovnem prvenstvu 2019 osvojil bron, v svetovni ligi in v pokalu Evrope pa srebrni medalji.

Po koncu prejšnje sezone je Miloš, tako kot mnogi drugi izkušeni igralci, zapustil Mladost. Hrvaški prvak se je zaradi finančnih težav soočal z množičnimi odhodi igralcev. Hrvaški reprezentant je imel ponudbe nekaterih hrvaških in tujih klubov, govorilo se je tudi o prestopu v Jug Dubrovnik.

Kljub številnim ponudbam se je Miloš odločil upokojiti. Njegova zadnja tekma v vaterpolu je bila tekma za peto mesto s hrvaško reprezentanco na olimpijskih igrah v Tokiu.

“Moja odločitev ni nenadna. Gre za kombinacijo številnih dejavnikov. Utrujen sem od vaterpola in trenutno imam nekaj drugih prioritet. Že nekaj časa moja glava ni 100-odstotno v vaterpolu. Mislim, da sem se pravilno odločil,” je za hrvaške Sportske novosti dejal Lovre Miloš.

Foto in vir: Total Waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.