Đuri Radoviću grozi dveletna prepoved igranja s strani FINE

Mladega črnogorskega igralca Đuro Radovića, ki se je poleti iz Jadrana iz Herceg Novega preselil v Olympiacos, je FINA suspendirala zaradi kršitve protokolov proti dopingu.

FINA je 7. oktobra obvestila črnogorsko vaterpolsko zvezo, da je Đuro Radović  dobil dvoletno prepoved sodelovanje na vseh tekmovanjih, je objavila grška spletna stran Aquafeed24.

Kot je objavil Aquafeed, je Radović obtožen, da se je izognil izpolnjevanju potrebnih podatkov, da bi FINA in WADA (Svetovna protidopinška agencija) vedno vedeli kje se igralec natančno nahaja. Ti podatki so potrebni, da lahko pristojni v antidopinški komisiji opravijo naključne teste proti dopingu. Igralec se je temu že dvakrat izognil.

Vendar odločitev še ni dokončna, ker se lahko igralec in črnogorska zveza pritožita v naslednjih 14 dneh. Črnogorska zveza je potrdila, da je prejela odločitev FINE o prekinitvi. Nacionalna zveza je začela postopek dokazovanja, da Radović ni namerno kršil pravil.

Radovića lahko doleti dvoletna prepoved, kazen lahko popolnoma odpravijo, seveda pa lahko dobi prepoved igranja za manj kot dve leti.

Sicer Đuro Radović do zdaj ni bil nikoli pozitiven na antidopinških testih.

vir Vaterpolovesti in Total Waterpolo
foto COK

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.