Reprezentanca ugnala Švico

Slovenska članska vaterpolska reprezentanca je po več kot osmih letih ponovno odigrala uradno tekmo. Nasproti ji je na kranjskem bazenu stala Švica, Slovenija pa je slavila s 15:10.

Po uvodnem golu Švicarjev so vajeti igre v roke prevzeli Slovenci in hitro povedli s 3:1, s prednostjo dveh golov pa odšli tudi na prvi odmor. V drugem delu igre sta moštvi zabili vsako po dvakrat, nato pa so v tretji četrtini domači vaterpolisti ušli na +3, Švica pa se je še enkrat vrnila na le gol zaostanka. Slovenija je nato do zadnjega odmora ponovno ušla na višjo prednost. V zadnjem delu igre so nato domači vaterpolisti še nekoliko povišali prednost in zmaga na prvem srečanju po dolgem času je ostala doma, pogled pa je sedaj že usmerjen proti kvalifikacijam za EP, ki bodo septembra prav tako v Kranju.

Pri Sloveniji sta blestela predvsem Jan Justin s šestimi in Jaša Kadivec s petimi zadetki, vsa petnajsterica, ki je nastopila na tokratnem srečanju pa je dodala svoj doprinos k zmagi. V vratih se je izkazal tudi kapetan Jure Beton, ki je v tej vlogi nadomestil obolelega Martina Puša, in s svojimi obrambami paral živce nasprotnikovim strelcem.

Ob odsotnosti obolelega selektorja Krištofa Štromajerja je njegovo vlogo tokrat prevzel pomočnik Jaka Mikoletič: »Fantje so dali svoj maksimum, kot smo se dogovorili pred tekmo. Vedeli smo, da se bodo dogajale tudi določene napake, a s svojo borbenostjo in vztrajnostjo smo vse skupaj izničili in prišli do zmage, ki velja za nek nov začetek, sedaj pa že pogledujemo proti februarju. Do takrat nas čaka še nekaj zborov, upamo pa, da se nam bodo pridružili tudi tisti, ki so zaradi poškodb in bolezni tokratno akcijo žal morali izpustiti.«

SLOVENIJA : Švica 15:10 (4:2, 2:2, 6:5, 3:1)

SLO: Jure Beton, Benjamin Popović, Jaša Kadivec 5, Matic Rahne 1, Matej Nastran, Dejan Gostić 1, Aljaž Pevec 1, Marko Gostić 1, Aleksander Cerar, Jan Justin 6, Matej Rajšp, Aleksander Paunović, Enej Potočnik, Jaša Lah, Marko Prcać.

Trener: Jaka Mikoletič, pomočnik: Andraž Pušavec

Strelci za ŠVI: Ricardo Lucato 3, Marko Milovanović 2, Simon Geiser 1, Petar Bjelajac 2, Robin Pleyer 2.

FOTO: Tit Košir

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.