Štromajer na priprave povabil osemnajsterico

Sredi novembra je slovenska članska vaterpolska reprezentanca po osmih letih odigrala svojo prvo tekmo in premagala Švico, 9. januarja pa se bo spet zbrala na enodnevnih pripravah v Ljubljani. Selektor Krištof Štromajer je na priprave poklical osemnajst igralcev, nezadržno pa se bližajo tudi kvalifikacije na evropsko prvenstvo 2022, ki bodo v Kranju.

Kvalifikacije bodo na sporedu med 17. in 20. februarjem, slovenski vaterpolisti pa se bodo v njih še enkrat pomerili s Švicarji. V skupini A bodo igrale še reprezentance Nemčije, Francije in Belgije, v Split, kjer bo evropsko prvenstvo med 27. avgustom in 10. septembrom, pa bosta potovali dve najuspešnejši ekipi. Ker časa do začetka kvalifikacij ni veliko, je selektor slovenske reprezentance, Krištof Štromajer, za 9. januar, sklical enodnevne priprave, ki bodo na pokritem bazenu na Kodeljevem v Ljubljani. Nanje je povabil osemnajst igralcev.

»Z izjemo Mateja Rajšpa in Aljaža Pevca, ki igrata v Gradcu, so vsi drugi iz slovenske lige. Šlo bo le za en trening, da se dogovorimo, kako in kaj naprej, saj so kvalifikacije vse bližje, časa pa za priprave pa ne bo prav veliko, kajti pred vrati je tudi državno prvenstvo. Temelje reprezentance smo s prijateljsko tekmo s Švico postavili. Dejansko pred to tekmo nismo vedeli, kje smo, tako da je bila nekakšen pokazatelj. Seveda si želimo več, biti boljši, bo pa potrebnih še več takšnih zborov. Vsa ta letošnja reprezentančna sezona je prišla zelo na hitro, zato bo potrebno veliko prilagajanja, morda včasih tudi nekaj improvizacije. Trenutno je vse usmerjeno prav v te kvalifikacije, dolgoročnejšega načrta trenutno še nimamo, ampak za slovenski vaterpolo je bilo nujno, da se je zadeva premaknila z mrtve točke. Zdaj bomo morali to samo držati in peljati naprej,« je povedal Štromajer.

Na priprave, ki bodo 9. januarja, v Kranju, so vabljeni:  

Vratarji: Jure Beton (Triglav), Gašper Žurbi (Calcit Kamnik), Alen Koso (VK Ljubljana Slovan).

Centri: Jaša Kadivec, Matic Rahne (oba Triglav), Martin Stele (Calcit Kamnik), Gašper Fičur (VD Koper 1958).

Branilci: Andraž Pušavec, Benjamin Popović (oba Triglav), Aleksander Cerar (Calcit Kamnik), Martin Puš, Enej Potočnik (Ljubljana Slovan).

Krila in zunanji igralci: Jaša Lah, Aleksander Paunović, Marko Gostić (vsi Triglav), Matej Rajšp, Aljaž Pevec (oba Graz), Matej Nastran (Koper 1958).

Selektor: Krištof Štromajer, pomočnik selektorja: Jaka Mikoletič.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.