V nedeljo se bodo prvič zbrali tudi kadetski in mladinski reprezentanti

Bazen na Kodeljevem bo v nedeljo v znamenju vaterpolistov, saj se bodo ob slovenski članski izbrani vrsti na enodnevnih pripravah zbrali tudi najboljši slovenski kadeti in mladinci. Selektor Jure Škof je vabila poslal kar 45 igralcem, ki jih v nadaljevanju letošnje sezone čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

»Na prvi zbor v novem letu sem povabil 45 igralcev iz sedmih klubov, tudi iz manjših klubov, da njihovi najboljši igralci dobijo priložnost. Ker so povabljeni tako igralci U-19 kot U-18, jih je tudi tako veliko. Prav zaradi številnosti povabljenih bo tokrat šlo bolj za pogovor in spoznavanje igralcev, predvsem pa želimo videti, s kom vse razpolagamo. V letu 2022 bodo v aprilu kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, kako pa je z nastopom kadetske reprezentance na svetovnem prvenstvu, pa v tem trenutku še ni vse znanega,« je v nekaj stavkih namen nedeljskih priprav v Ljubljani pojasnil Jure Škof in dodal: »Člani mladinske reprezentance bodo igrali tudi v državnem prvenstvu pod imenom Gorica, tako da jih bomo lahko še bolje spoznali. To bo lepa priložnost, da vidimo, kako igrajo, kako so pripravljeni, koliko trenirajo. Mislim, da je to dobra stvar, pa tudi sami se bodo pred aprilskimi kvalifikacijami na ta način bolje spoznali med sabo.«

Na priprave so vabljeni igralci iz sedmih slovenskih klubov:

Ljubljana Slovan: Aleksander Babić, Enej Potočnik, Gal Karničar, Jošt Čarni, Branko Kirasič, Peter Kirasič, Matija Bernard Čanč, Miha Pogačar, Rade Lipovac, Vid Uroš Zidar, Anže Povhe, Florjan Poličnik.

Triglav Kranj: Rok Bečić, Juš Vončina, Jaša Lah Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Jaka Grabec, Nejc Osel, Nejc Peric, Tim Dragaš, Filip Obradović, Filip Tepina Cvijanovic, Nikola Lukić, David Laketić, Nace Štromajer.

Pozejdon Celje: Luka Minić.

Gorica: Samo Koder, Stefan Radovanović.

Branik Maribor: Tim Kačič, Jurij Seljak, Sergej Prikl, Jan Herzog, Mateo Kulenović.

Calcit Waterpolo: Gašper Briški, Aleksander Cerar, Ažbe Cerar, Matic Kordež, Urban Zupanc.

Grafist Koper: Matija Grižon, Gašper Fičur, Alan Lončarjevič, Jure Grižon, Bor Parovel.

Strokovno vodstvo: Jure Škof (trener), Andrea Bruni (pomočnik), Nikola Hajdin (pomočnik), Matej Koder (direktor).

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.