Člani na pripravljalnem srečanju boljši od mladincev

V soboto sta se na neuradnem srečanju pomerili članska in mladinska reprezentanca Slovenije. Za prvo je bil to eden zadnjih treningov pred kvalifikacijami za EP, ki bodo med 17. in 20. februarjem v Kranju, mlade upe pa kasneje čaka še kar nekaj zborov, saj jih kvalifikacije za EP čakajo aprila.

Izkušenejša vrsta mladinski ni dovolila presenečenja in po štirih četrtinah je semafor kazal visokih 26:8. Kljub temu da je selektor Krištof Štromajer vseh pet mladincev, ki so sicer vpoklicani tudi v člansko moštvo, odstopil kolegu na klopi mladinske izbrane vrste Juretu Škofu, so članski reprezentanti pokazali, da se mlajši z njimi trenutno še ne morejo enakovredno kosati.

V taboru članskega moštva se seveda zavedajo, da to srečanje še zdaleč ne kaže realne slike, saj je razlika v kakovosti kljub vsemu prevelika, je pa dobro, da se razen medsebojnih trening tekem in uigravanja na treningih pomerijo še s kom drugim. Žal trenutno druge možnosti, kot srečanje z mladinci ni bilo, vseeno pa so člani vse skupaj izkoristili za dober trening, mladi upi pa videli, koliko jim še manjka do tiste stopničke višje, ki jo predstavlja članska reprezentanca.

»Temeljne odnose v reprezentanci smo postavili že septembra lani, ko se je po osmih letih spet vzpostavila slovenska vaterpolska reprezentanca. Fantje vedo, za kaj gre in od takrat je njihovo obnašanje na vseh treningih na visoki ravni. Odnos in energija, ki jo oddajajo, je meni osebno na zelo visoki ravni, temu primerno pa je bilo tudi delo, ki smo ga opravili v teh tridnevnih pripravah,« je po koncu današnjih priprav dejal Krištof Štomajer, selektor slovenske članske reprezentance, ki je bil zadovoljen tudi z igro, ki so jo njegovi izbranci pokazali proti svojim mlajšim kolegom v mladinski reprezentanci.

»Na koncu mi je bilo kar malo žal, da smo dali rezultat na semafor, ker to ni bila prioriteta. Smo pa v tej tekmi prvič lahko postavili najmočnejšo ekipo, na katero bomo lahko računali na kvalifikacijah. Tekma je bila bolj mišljena za to, da se ujamejo med sabo, povežejo, da se utrudijo, razplavajo … Rezultat ni bil v ospredju, od njih sem zahteval le, da dajo vse od sebe, bo pa v kvalifikacijah treba igrati še veliko bolje, ker bo to le višja raven,« je še dejal Štromajer.

Seznam petnajsterice, ki bo igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, bo znan v začetku prihodnjega tedna, reprezentanti pa se bodo spet zbrali v sredo, 16. februarja, ko bodo vsi šli v »mehurček«, do takrat pa vse kandidate čakajo tekme v državnem prvenstvu.

foto Jaka Mikoletič

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.