Gorica prihaja v goste k državnim prvakom

V marcu bo odigranih kar osemnajst članskih tekem. Že prvega marca se bo VK Gorica, ki je večinoma sestavljena iz mladinske slovenske reprezentance – U19, pomerila z aktualnimi prvaki iz Kamnika.

Calcit Waterpolo : VK Gorica | Torek, 1. marec ob 20.45 | Kranj, POB Kranj

Sicer se točke z Gorico ne bodo štele za zaključne razvrstitve v DP. So pa mladi reprezentanti že proti močnemu Kranju dokazali, da so odlično pripravljeni in da tekme vzemajo skrajno resno. V “domači” dvorani kamniškega Calcita POB Kranj, bodo končno na račun prišli tudi navijači. Tekma se bo začela ob 20.45.

Izjave pred tekmo

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »V torek gostimo Gorico oz. večin mladinske ekipe, ki bo letos nastopila na kvalifikacijah za EP. Cilj te tekme nam je predvsem uigravanje pred nedeljsko tekmo s Koprom. Igralce moram spraviti na višji nivo, če se želimo uvrstiti v končnico DP.«

Blaž Briški, igralec Calcita: »Kljub temu, da tekma v torek ne bo vplivala na končno uvrstitev na prvenstvu, se je moramo lotiti resno, saj nam bo koristila kot dober trenig pred nadaljevanjem prvenstva. Že v nedeljo bomo igrali s Koprom. Po dolgem času bodo zopet odprte tribune in se že veselim igranja pred občinstvom.«

Matej Koder, športni direktor VK Gorica: »Ideja, da bi za VK Gorica igrala mladinska reprezentanca in bi klub zastopala v članskem DP se je izkazala za odlično. Sicer glavnino ekipe sestavljajo igralci, ki so prišli iz reprezentance U17. Fantje resnično na vsaki tekmi dajo vse od sebe, pristop je resen, ekipa je že dobro uigrana, z rezultatom se ne obremenjujejo. U19 se bo po tekmi s Calcitom v petek pomerila še z VK Ljubljana Slovan. Nato potujemo v Banjo Luko na krajše priprave, kjer se bomo pomerili z domačim Borcem. V aprilu predvidoma potujemo na priprave še v Črno goro.

Na tem mestu bi se rad obrnil na ljubitelje vaterpola, da skušajo z donacijami ali sponzorstvi podpreti mladinsko ekipo. Seveda boste temu primerno opaženi tudi na zvds.si, vaterpolo.info in na naših socialnih omrežjih, hvala.«

Naslovnica / Kamničan Blaž Briški v akciji / foto Klemen Brumec

Tekme v naslednjem tednu

VK Ljubljana Slovan : VK Gorica | Petek, 4. marec 2022 ob 20.45 | Ljubljana, Kodeljevo
VK Borac : AVK Branik Maribor | Sobota, 5. marec 2022 ob 16. uri | Banja Luka – GOB
Calcit Waterpolo : VD Grafist Koper | Nedelja, 6. marec 2022 ob 19. uri | Kranj, POB Kranj

Lestvica

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 3 – 7
VK GORICA 2 – 3
CALCIT WATERPOLO 2 – 3
VK BORAC 2 – 1
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

Podrobna statistika tukaj.

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.