Triglavani deveti v RVL A1

Vaterpolisti Triglava so ta konec tedna gostili zadnji letošnji turnir regionalne lige A1, na katerem je nastopila do tega trenutka najboljša šesterica. Kranjčani so na zadnjem turnirju ponovno prikazali dobre igre, a žal jim je vedno nekaj zmanjkalo za kakšno točko, kar so izkoristila moštva na drugem turnirju in jih potisnila nekoliko nižje na tabeli.

Triglav je najprej po izjemni borbi, na srečanju, ki se je odločilo šele v samem zaključku, namučil končnega zmagovalca tega ranga tekmovanja, Primorje EB iz Reke. Bilo je 7:11. Drugi dan so fantje v podobnem srečanju, le z nekoliko več zadetki klonili proti drugemu moštvu, ki se je uvrstilo v razigravanje za nastop v Premier ligi, Valisu, tokrat z 11:15. Zadnji dan jih je čakalo vsaj na papirju srečanje, ki je neposredno odločalo o končni uvrstitvi v ligi. Triglavani so po slabšem uvodu, ko so ob polčasu proti Cattaru zaostajali z minus pet, v drugem delu igre strnili svoje vrste in pritisnili na nasprotnika. A žal jim je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče in moštvo iz Kotorja je z zmago z 12:14 osvojilo peto mesto.

To, da so Kranjčani ostali brez točk, so izkoristili pri Zadru, Medveščaku in Naisu, ki so Triglav potisnili na končno deveto mesto. Kranjski vaterpolisti so torej v celotnem tekmovanju pustili dober vtis in na enajstih srečanjih vknjižili dvanajst točk, ravno taka srečanja pa so tista, s katerimi bodo še napredovali, kar je po koncu sezone poudaril tudi strateg moštva Krištof Štromajer: “Najprej fantom en velik bravo za odnos in tudi dobre igre. Dali so vse od sebe, kar pa ta vikend na žalost ni bilo dovolj za vsaj eno zmago. Veseli pa nas lahko, da smo zelo blizu najboljšim v tej močni ligi. Kar se absolutno vidi, je napredek vseh igralcev v igri. Pohvale tudi upravi kluba, ki nam je omogočila teh enajst težkih tekem in prepričan sem, da samo s takimi tekmami lahko napredujemo.”

Podobnega mnenja je bil tudi kapetan moštva Jure Beton: “Zadnji in verjetno najtežji turnir regionalne lige A1 nam ni šel po narčrtih. Računali smo vsaj na eno zmago, a tega cilja žal nismo dosegli. Kljub temu pa glede naših predstav v vodi lahko rečem, da smo se dobro borili, odigrali smo močno in pokazali, da smo enakovredni vsem ekipam v ligi. Naredili smo nekoliko preveč napak, ki so jih nasprotniki znali izkoristiti. V takem tekmovanju vsaka žoga, vsak napad, vsaka obramba šteje in če ponujenih priložnosti ne izkoristimo mi, jih bo izkoristil nasprotnik. Čestital bi celotni ekipi za dobre igre, prav tako pa tudi nasprotnim ekipam in pohvalil organizacijo turnirja. Sedaj imamo dva dneva prosto, nato pa nas čaka državno prvenstvo. Vse misli so usmerjene na to, da si zagotovimo mesto v finalu in seveda na koncu tudi ligaško lovoriko vrnemo v Kranj.”

Kranjčani se sedaj, kot je omenil Beton, obračajo k državnemu prvenstvu, kjer ciljajo na še drugo domačo lovoriko v aktualni sezoni. Tekmovalni del se za Triglav nadaljuje v sredo, 16. marca, ko bodo v preloženem srečanju, ki je bilo sicer predvideno prav to soboto, gostili Ljubljano Slovan.

Rezultati, lestvici in statistika obeh regionalnih lig: https://rwp-league.com/results/?ln=hr

FOTO: Tit Košir

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.