Novogoriški vaterpolisti z novim bazenskim kompleksom!

Vaterpolisti VK Gorica bodo kmalu začeli tekmovanja v novem bazenskem kompleksu, o katerem lahko med drugim sanjajo tudi državni prvaki iz Kamnika. Želje predsednika kluba Mateja Kodra so, da bi se že 23. marca odigrala premierna članska tekma proti VD Slovan Ljubljana in nato 30. marca še proti  AVK Branik Mariboru.

Izjave ob otvoritvi

Matej Koder, Vaterpolo kluba Gorica:  »Plod prihodnjega sodelovanja, na katerem želimo graditi, so predvsem priprave reprezentanc, klubov, organizacija dogodkov, turnirjev, tekem. Dvigniti želimo klubski nivo, obenem pa izkoristiti ta potencial, ki ga ima Nova Gorica z bazenom in infrastrukturo v okolici.«

Boris Margeta, predsednik svetovne sodniške zveze: »Nova pridobitev ne bo pomembna samo za šport, pač pa tudi preko turizma, zdravja, šolstva. Vsekakor se bom trudil pripeljati v Novo Gorico mednarodna tekmovanja, za začetek mlajše kategorije, v prihodnosti pa zagotovo tudi najvišja tekmovanja.«

Boštjan Tušar, predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije»Vem, da bomo v prihodnje tesneje sodelovali, da bo novozgrajeni bazen zaživel in da bomo lahko na tem mestu gledali veliko športnih dogodkov tako na amaterskem kot tudi na profesionalnem nivoju.«

Še nekaj o številkah

Nova pridobitev mesta, pokriti zimski bazen se nahaja na območju športne cone v Novi Gorici, južno od zunanjega bazenskega kopališča in zahodno od pomožnega nogometnega igrišča. Gre za dvoetažni objekt. V pritličju se nahaja del namenjen bazenski tehniki, preostali del pa tvorijo garderobe, tuši, previjalnico, wc-ji ter vhodna avla z receptorskim pultom. V 1. nadstropju se nahajata dva bazena. Pred vstopom v bazensko dvorano mora obiskovalec skozi sanitarni sklop, ki zajema ločene sanitarije za ženske, moške in funkcionalno ovirane osebe, prhe, prostor za reševalca in prvo pomoč.

  • Plavalni bazen je velik 519 m2, dolg je 25 m, širok 20 m. Razporejenih je 8 tekmovalnih prog. Globina bazena je od 135cm do 200cm. Temperatura vode je 26 – 28°C.
  • Otroški bazen je velik 30 m2, globina bazena je 0,90 m. Temperatura vode je 30-32°C.

Posebnost plavalnega bazena je dvižno dno, ki omogoča prilagajanje višine med 0 in 2 m globine. Na ta način je omogočena sočasna uporaba bazena za več skupin in vadb. Vstop v bazen je narejen tako, da omogoča neoviran vstop gibalno oviranim osebam. Objekt ima dvigalo ter posebno hidravlično dvigalo za spust invalida v bazen. Prav tako je urejena tudi povezovalna pot med zimskim bazenom in ploščadjo letnega bazena, da bodo lahko invalidi nemoteno prehajali iz enega v drugi objekt. Objekt novega zimskega bazena je v celoti klimatiziran, uporabljeni so najnovejši sistemi prezračevanja, toplotna črpalka in sončni kolektorji za pripravo tople sanitarne vode, skratka za vse sisteme je uporabljena najnovejša tehnologija.

Foto: Klub Zagon, JZZŠ Nova Gorica
viri: VK Gorica, www.sz-ng.si in www.nova-gorica.si

 

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.