Gligorovski z Valjevom v prvo srbsko ligo

Vaterpolisti VK Valjevo, za katere nastopa tudi slovenski mladinski reprezentant Lukas Z. Gligorovski, so si, prek »play-outa« proti VK Nais iz Niša, izborili nastop v Superligi (prvi ligi Srbije). Vaterpolsiti iz Niša, ki so se med drugim v aktualni sezoni v regionalnem tekmovanju merili tudi s Kranjskim Triglavom, se po petih letih selijo v Prvo A ligo Srbije (drugo ligo). To pomeni, da bo Valjevo imelo kar dva predstavnika v najvišjem rangu tekmovanja, saj si je v lanski sezoni na isti način nastopanje v Superligi izboril tudi VK Valis.

Vaterpolisti Valjeva so velik korak k napredovanju storili že na prvi tekmi, ko so v Nišu slavili z 12:10. Tako takrat, kot tudi na drugem srečanju je bila ključna prva četrtina. Na povratni tekmi so jo Valjevci dobili s 5:1 in to razliko brez večjih težav ohranili do konca.

Valjevo je sicer to sezono odlično nastopalo v Prvi A ligi. Ekipa je dosegla 17 zmag in le en poraz proti »Vukovom« iz Novega Beograda (drugi ekipi Novega Beograda, ki je osvojil Regionalno Premier ligo in nastopa tudi v ligi prvakov). Beograjčani so imeli enak učinek, a so si, zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah, izborili neposredno uvrstitev v višji rang tekmovanja.

1. tekma – Nais : Valjevo 10:12 (2:4, 2:2, 4:4, 2:2)
2. tekma – Valjevo : Nais 10:6 (5:1, 2:2, 0:1, 3:2)

FOTO: VK Valjevo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.