V nedeljo za prvo mesto s Slovaško

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15 let uspešno igra na mednarodnem turnirju v Dečinu. Po včerajšnjih dveh zmagah proti Litvi in Češki so danes v dopoldanski tekmi igral neodločeno z Avstrijo 9:9 (5:2, 1:0, 2:4, 1:3), v prvi popoldanski tekmi pa so z 11:2 (2:0, 2:2, 2:0, 5:0) premagali nemško ekipo Lower Saxony. V nedeljo bodo ob 10.30 igrali s Slovaško za prvo mesto.

Izbranci Tomislava Gradskega, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo od 8. do 16. julija v Podgorici, so v Dečinu še naprej neporaženi. V uvodni tekmi drugega dne so proti Avstriji odlično začeli tekmo, saj so na prvi odmor odšli s prednostjo treh golov. Marcel Lipnik je v drugi četrtini slovensko vodstvo povišal na 6:2, sredi tretje četrtine pa je bilo po še enem njegovem golu 7:2. Kazalo je že na novo slovensko zmago, toda nadaljevanje tekme za slovenske vaterpoliste ni bilo več tako uspešno. V zadnji četrtini je Bine Štromajer štiri minute pred koncem tekme zadel za vodstvo z 9:6, vendar se Avstrijci niso predali in 1:49 minute pred koncem tekme je David Ausserlechner izenačil na 9:9, kar je bil tudi končni izid tekme. S petimi goli se je v slovenski ekipi najbolj izkazal Marcel Lipnik, ob Štromajerju pa so po en gol dosegli še Rok Kirasič, Aljaž Drolc in Vane Brišnik, igrali pa so še Luka Špernjak, Roman Anufriev, Aljaž Šantak, David Berić, Vuk Petrović, Luka Vujanović, Maksim Gligorovski, Gaj Pencelj in Miha Dmitrović. 

Mladi slovenski vaterpolisti so le nekaj ur pozneje prikazali še boljšo igro. Še več, bolj, kot se je bližala koncu, boljša je bila njihova igra, tako da so bili nemški vaterpolisti popolnoma brez možnosti za vsaj neodločen izid. Do polovice tekme so še bili enakovredni slovenski četi, ki je bila odlična v obrambi, v napadu pa sta do zadnjega odmora Gligorovski in Lipnik zadela za 6:2. Nemci so bili nato v zadnji četrtini popolnoma nadigrani, spet pa je bil najboljši strelec v slovenski reprezentanci Lipnik, ki je dosegel štiri gole. Po dva sta za nove tri točke prispevala Šantak in Gligorovski, po enega pa Petrović, Kirasič in Štromajer. 

Slovenski vaterpolisti so se pred nedeljskim zadnjim krogom že zagotovili najmanj drugo mesto, o prvem pa bo odločal obračun s Slovaki, ki so tudi še brez poraza.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.