Na OI so vaterpolist Hrvaške bili peti, Italijani sedmi

Obe tekmi sta bili v znamenju slabe obrambne igre. Hrvaška je na tekmi za peto mesto premagala ZDA s 14 : 11. V tekmi za 7. mesto med Italijo in Črno goro so odločali kazenski streli, kjer je slavila Italija z 18 : 17.

Mimogrede, v program olimpijskih iger 2020 je bilo vključenih skupaj devet ekipnih športov: košarka, košarka 3 × 3, odbojka, rokomet, nogomet, hokej na travi, baseball/softball, ragbi 7s in vaterpolo. Sicer so v ekipnih športih na OI za razvrstitev bile odigrane tekme le v dveh športih – ragbiju in vaterpolu. Na drugih turnirjih je bil končni vrstni red ekip, uvrščenih nižje od 4. mesta, določen glede na dosežene rezultate v skupini in četrtfinalih.

Za 7 mesto

Za sedmo mesto sta se pomerili svetovna prvakinja Italija in Črna gora kot zmagovalka svetovne lige. V igri obeh ekip je bilo veliko nihanj. Bolje je začela Italija in povedla 4 : 2. Črna gora je v drugi odgovorila s 5 : 4 in pred tretjo četrtino izenačila. V nadaljevanju ekipi nista pokazali nobene posebne želje po igranju, v obrambi praktično nista igrali. Italija je vodila že za dva, vendar je z golom v začetku zadnje četrtine izenačil Aleksandere Ivović. Italija je nato zopet povedla za dva gola, vendar je očitno najbolj motiviran Ivović ponovno izenačil. V zadnjem napadu je imela Italija napad za zmago, vendar je 15 sekund pred koncem to izkoristila Črna gora in z zadetkom Ivovioća izid izenačila. Po streljanju petmetrovk je bila boljša Italija in zmagala za gol. Na koncu ni nobena ekipa slavila, saj sta obe ekipi prišli v Tokio po medalje.

Črna gora : Italija 17 : 18 (2 : 3, 5 : 4, 4 : 5, 3 : 2, petmetrovke 3 : 4)
Črna gora: Kandić, Brguljan 2, Perković, Petković 2, Čučković 1, Popadić 1, Vidović, Ukropina 2, Ivović 7, Spaić 1, Matković 1, Baničević. Selektor: Gojković
Italija: Nikozija, Di Fulvio 5, Luongo, Figlioli 1, Presciutti 2, Velotto 5, Renzuto 3, Echenique, Figari, Bodegas 1, Aicardi 1, Dolce. Selektor: Campagna

Goli z igralcem več: Črna gora 3/7, Italija 3/6. Petmetrovke: Črna gora 4/4.

za 5 mesto

Tekmo so boljše začele ZDA, vendar je Hrvaška kmalu prišla v vodstvo in tekmo nadzorovanu pripeljala do konca. V začetku druge četrtine so vaterpolisti Hrvaške zadeli trikrat zapored, navišja razlika je ob koncu tretje bila že štiri gole. Vaterpolisti ZDA se kljub temu niso predali in se v zadni četrtini približali zgolj na gol zaostanka – 10 : 11, ko je bilo še 2:04 minute do konca. Hrvati so odgovorili z delim izzidom 3 : 0. Deset sekund pred koncem je Xavi Garcia, ki se bo po OI upokojil, zadel za 14 : 10. Končni rezultat je postavil Obert s strelom iz sredine igrišča.

Hrvaška : ZDA 14 : 11 (2 : 3, 4 : 2, 4 : 2, 4 : 4)
Hrvaška: Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 2, Joković, Bukić 3, Vukičević 2, Bušlje, Miloš 1, Vrlić, Obradović 1, Garcia 2. Selektor: Tucak
ZDA: Holland, Hooper 2, Vavić, Obert 2, Daube, Cupido, Hallock 2, Woodhead, Bowen 2, Stevenson 1, Smith, Irving 2. Selektor: Udovičić

Goli z igralcem več: Hrvaška 3/9, ZDA 6/10. Petmetrovke: Hrvaška 2/2, ZDA -.

Fotografija: Marcel ter Bals/Orange Pictures

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.