Za naslov evropskih prvakinj Rusija proti Grčiji!

Predzadnji dan turnirja v Šibeniku smo dobili finalistke v ženskem vaterpolu U20. To sta Rusija in Grčija, za bron se bosta pomerili poraženki polfinala Italija in Madžarska.

Polfinalni rezultati:

Grčija – Italija 9 : 7 (2 : 3, 3 : 1, 1 : 3, 3 : 0)

Grkinje so v zadnji četrtini pokazale, kako se igra za vstop v finale. Italijanke so v zadnjo četrtino vstopile z golom prednosti, vendar so s tremi izgubljenimi napadi in goli Grkinj Stefanie Santa, Sofije Tournarou in Effrosyni Tsimara po letu 2013 Grkinje ponovno popeljale v finale.

Prvakinje iz leta 2008, Italijanke, ki so leta 2019 osvojile bronasto medaljo, bodo imele priložnost, da osvojijo bron proti izredno močnim Madžarkam.

Madžarska – Rusija 9 : 11 (4 : 5, 1 : 1, 2 : 3, 2 : 2)

Rusinje so po  razburljivem polfinalu premagala Madžarke. Madžarke so na začetku tekme po zaslugi Jonkle Csengeja povedle, vendar sta dva gola Darie Bunkove ter zadetki Savchenko, Koptseve in Savisko po prvi četrtini pripeljale Rusinje do gola prednosti.

Madžarke nato niso več prišle v vodstvo, saj so Rusinje držale razliko dveh zadetkov do konca tekme.

Tekla Aubeli in Nora Golopencza sta v zadnji četrtini zadeli dvakrat za vrnitev Madžark, vendar ekipa Martona Benczurja ni našla poti mimo dobro organizirane obrambe Rusinj.

Drugi rezultati:

Hrvaška – Španija 7 : 9 (2 : 3, 1 : 2, 1 : 2, 3 : 2)
Izrael – Nizozemska 6 : 13 (1 : 4, 2 : 5, 2 : 3, 1 : 1)
Češka – Ukrajina 5 : 9 (1 : 1, 1 : 2, 3 : 4, 0 : 2)
Malta – Bolgarija 10 : 9 (3 : 0, 2 : 3, 3 : 3, 2 : 3)
Romunija – Velika Britanija 10 : 19 (2 : 4, 1 : 6, 4 : 5, 3 : 4)

Končne uvrstitev

13. Ukrajina
14. Češka
15. Malta
16. Bolgarija
17. Velika Britanija
18. Romunija
19. Turčija

Vir Total Waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.