Triglav kljub zdravstvenim težavam iz Zrenjanina z novimi točkami

  • Vaterpolisti kranjskega Triglava so v teh dneh nastopili na drugem turnirju A1 Regionalne vaterpolo lige v srbskem Zrenjaninu. Zaradi težav s poškodbami in karantenami ter covida so v Srbijo odpotovali le z enajsterico, vendar z misijo, da dajo svoj maksimum in pustijo srce v vodi.

Za uvod so se Triglavani v petek udarili z Naisem iz Niša, ki je ob popolni zasedbi izkoristil kratko klop Kranjčanov in slavil z 8:16. Najbolj napeto je bilo v soboto, ko so Triglavani 3/4 srečanja proti Medveščaku vodili za gol ali dva, na koncu pa zaradi številnih izključitev srečanje končali z igralcem manj, bili pa so tudi za zadetek prekratki (13:14). Nedelja je nato prinesla dvoboj z na papirju najlažjim tekmecem, KPK iz Korčule. Dalmatinci so na uvodu povedli, nato pa so Triglavani do glavnega odmora povedli za tri. Vendar se hrvaško moštvo ni predalo, se vrnilo v igro, vseeno pa je na koncu prevladala gorenjska trma, tako da so vaterpolisti Triglava v zadnjem delu igre ponovno zagospodarili v vodi in srečanje dobili s 13:10.

Med turnirjem so dobili tudi informacijo, da so vsa srečanja moštva POŠK iz Splita, ki ga ni bilo na prvi turnir, registrirana v korist nasprotnikov s 5:0 in so tako še tu vknjižili komplet točk. Skupaj jih imajo 12 in tako zasedajo odlično šesto mesto na lestvici pred zadnjim turnirjem, ki bo marca v Kranju. Takrat jim bodo nasproti stala moštva Primorja iz Reke, Valisa iz Valjeva in Cattara iz Kotorja.

A1 liga, 6.kolo

AVK Triglav : Nais 8:16 (2:4, 1:2, 1:4. 4:6)
Popovič 3, M. Gostič 2, Kadivec, D. Gostič in Nikola Rajlić 1; Pošmuga 3, Lazić, Statomov, Lazić, Vulović, Đorđević 2, Kovačević, Kujović, Pogi, Milojković, Živadinović 1.

Medveščak : AVK Triglav 14:13 (3:5, 3:3, 2:1, 6:4)
Marković 6, Miljak 4, Gavranić 2, Šimunović, Car 1; Kadivec 5, Popovič, Štirn 2, M. Gostič, Rajlić, Bečič 1.

AVK Triglav : KPK 13:10 (3:4, 5:1, 1:3, 4:2)
Popovič, Kadivec 4, Štirn 2, Rajlić, M. Gostič, Paunović 1; Duhović 5, Antonijević 3, Tedeschi 2.

Lestvica
1 VK Vojvodina 8 tekem – 24 točk*
2 Primorje EB 8 – 24
3 Valis 8 – 19
4 Proleter 8 – 19
5 VA Cattaro 8 – 13
6 AVK Triglav 8 – 12
7 Zadar 1952 8 – 9
8 Medveščak 8 – 7
9 Nais 8 – 5
10 VK Zemun Bosal 8 – 5
11 KPK 8 – 1
12 OVK POŠK 8 – 1

Jaka Mikoletič, Aleksander Sokler
foto: Jaka Mikoletič

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.