Na otvoritvi novogoriškega bazena, boljša Gorica

Konec februarja so v Novi Gorici po nekaj desetletjih čakanja le odprli novogoriški pokriti bazen, s tekmo med Gorico, za katero igrajo slovenski mladinski reprezentanti in Ljubljano Slovanom, pa so ga krstili tudi vaterpolisti. Na zadovoljstvo domačih gledalcev, je s 15:11 (2:2, 4:4, 4:1, 5:4) zmagala Gorica.

Nova Gorica – Kopališče Nova Gorica, sodnika: Kavčič, Pančur, delegat: Stanišić.

VK Gorica – VD Ljubljana Slovan 15:11 (2:2, 4:4, 4:1, 5:4)
Strelci: Lah, Paunović 4, Rajlić, Vončina, Bečić 2, Cerar 1; Stefanović, Fakin 3, Potočnik, Puš
2, Babić 1.

Na zgodovinski vaterpolski tekmi v Novi Gorici, prvi v pokritem bazenu, je na koncu slavila domača ekipa, ki je do zmage prišla predvsem zahvaljujoč boljši igri v tretji četrtini, v kateri so tudi prišli do treh zadetkov prednosti. Tekma je bila dokončno odločena pet minut pred koncem, ko je za 13:8 mrežo zatresel Jaša Lah, ki je še enkrat več dokazal, da je eden najbolj nadarjenih slovenskih vaterpolistov.
Po izenačeni uvodni četrtini so Ljubljančani, ki so v Novo Gorico prišli v močno zdesetkani zasedbi, v začetku druge po zadetku izkušenega Mihe Fakina, ki je prišel pomagat ekipi, povedli s 4:2. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti Gorica je z zadetkom Nikole Rajlića izid izenačila na 4:4, v začetku tretje pa po zaslugi Aleksandra Cerarja po začetnih 1:0 spet prišla do vodstva (7:6). Pred koncem tretje četrtine je Gorica pobegnila za štiri zadetke (10:6), to pa je bil zaostanek, ki ga Ljubljana Slovan ni več nadoknadila.

»Zadovoljen sem, kako je igrala Gorica, manj pa s tem, kar je pokazala Ljubljana Slovan, ki se ji pozna, da ima veliko težav z odsotnostjo nosilcev igre. Na srečo nam je na pomoč priskočil Miha Fakin. Njegove izkušnje so zelo dobrodošle. Novogoriški bazen je krajši, le 25-metrski, in če dodamo k temu še gole, je 22 metrov igrišča, zato je bilo veliko kontakta, napadi so bili dolgi, na koncu pa je odločala daljša klop goriške ekipe, ki je, z izjemo treh mladinskih reprezentantov Ljubljane Slovana, bila v najmočnejši zasedbi. S te strani smo lahko zadovoljni z igro Gorice, saj se bližajo kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, je pa res, da trenutna ekipa Ljubljane Slovana ni bila pravo merilo,« je tekmo komentiral Jure Škof, ki je bil na tej tekmi v dvojni vlogi. Kot trener Gorice in kot trener Ljubljane Slovana.

»Končno smo odigrali tudi prvo vaterpolsko tekmo v novem bazenu v Novi Gorici. Dobro, bazen je dolg 25 m in ni prav primeren za vaterpolo, ker se igra na 30 m in to se pozna. Kljub temu smo skušali igrati najbolje, kot smo lahko. Na drugi strani so tudi gostje igrali dobro, v začetku tretje četrtine smo skušali priti do prednosti, kar nam je tudi uspelo in veseli me, da smo jo ohranili do konca,« pa je po tekmi dejal Andrea Bruni, pomočnik trenerja Gorice.

Foto Rok Bezeljak

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.