Pristavec: Veseli nas, da je tudi Prigo del slovenske vaterpolske zgodbe

Eden od sponzorjev nastopa slovenske članske vaterpolske reprezentance je tudi Štefan Pristavec, direktor podjetje Prigo, d.o.o., ki na na področju transportno-logističnih storitev deluje že od 70-ih let prejšnjega stoletja.

Spoštovani g. Pristavec, sedež ZVDS je od njene ustanovitve na Podpeški cesti 10, na Brezovici pri Ljubljani, na istem naslovu, kjer imate PRIGO servisni avtocenter Mercedes. Kako se je začela vsa ta zgodba?

»Proti koncu leta 2016 me je Boštjan (predsednik ZVDS) poklical in mi rekel, da so se lotili projekta ustanovitve nove zveze v vaterpolu in da potrebuje poleg sedeža društva nemudoma tudi nekaj ustanovitvenega kapitala za zagon in da bi jaz tudi osebno pri tem pomagal. Z veseljem sem se odzval, saj sem Boštjana poznal kot dobrega prijatelja, uspešnega managerja, predvsem pa vedno zagrizenega športnika. Že naslednji dan sva izbrala lokacijo za ustanovno skupščino nove zveze in tako se je naša zgodba o sodelovanju začela.«

Ste se takrat prvič srečali s športom, oziroma je bilo to vaše prvo poslovno sodelovanje na
športnem področju?

»Ne! Naše podjetje PRIGO je že pred tem sodelovalo pri marsikaterem športnem projektu, naj omenim samo sodelovanje pri kolesarskem maratonu Franja, cestno-hitrostnih dirkah, smučarskih skokih in ostalih prireditvah, ki smo jih sponzorsko podprli.«

S katerim športom pa se ukvarjate osebno?

»Ob prostem času zelo rad hodim v hribe, smučam, plavam in odigram kakšno partijo tenisa. Vsak možni prosti čas izkoristim, da se rekreiram. Brez kondicije bi težko zdržal vse napore, ki jih prinaša moje delo. Šport je zame najboljša oblika sprostitve. Nepozabno športno izkušnjo sem doživel, ko sva z Boštjanom leta 2018 prehodila v 10 dneh 360 km ob Atlantskem oceanu od Portugalske do Španije.«

Pa se vrniva k vaterpolu. Ste kdaj poskusili igrati vaterpolo?

»Sem! Bil sem na vaterpolskem treningu veteranov v Ljubljani in takrat sem spoznal, da je vaterpolo izredno naporen šport, ki zahteva veliko treninga. Žal mi naporen delovni urnik ne dovoli, da bi redno vadil, čeprav mi je ta igra zelo všeč.«

Pred vrati je evropsko člansko prvenstvo v vaterpolu v Splitu. Slišali smo, da ste tudi vi eden
od sponzorjev za ta dogodek?

»Že od ustanovitve nove zveze ji pomagamo v okviru naših zmožnosti. Veselimo se tudi vsakega uspeha naših vaterpolistov in smo veseli, da smo del te zgodbe. Kar neverjetno je, da je Slovenija na evropskem članskem prvenstvu, predvsem pa, da tudi mlajše selekcije redno nastopajo na teh prvenstvih. Samo tako naprej. Odkar se je o vaterpolu začelo pisati v medijih, predvsem pa poročati v TV prispevkih, je debata o vaterpolu vedno prisotna tudi med našimi zaposlenimi. Redno beremo tudi prispevke na vašem vaterpolskem portalu, ki je zelo zanimiv. Kar nekaj ljudi me je že vprašalo, ker vedo, da je sedež Zveze pri nas, kam lahko vpišejo svojega otroka, da bi igral vaterpolo. Skratka, prihajajoče evropsko prvenstvo je velika priložnost in promocija za slovenski vaterpolo, vidim pa ga tudi kot poslovno priložnost za naše podjetje.«

Za konec naj se vam zahvalim za vaš čas in podporo, ki jo dajete naši Zvezi.

»Hvala tudi vam, z veseljem je naš PRIGO del te vaterpolske zgodbe, navijali bomo za
Slovenijo in skupaj se bomo veselili vseh prihodnjih uspehov naših vaterpolistov.«

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.