Stefanović: Borili se bomo do konca

Z zmago proti Calcit Waterpolu v prejšnjem krogu so vaterpolisti Ljubljane Slovana vsaj za nekaj časa ostali v boju za tretje mesto po rednem delu državnega prvenstva. Veliko zaslug za njihovo zmago je imel Vukašin Stefanović, ki je dosegel kar deset zadetkov in bo tudi na sobotnem obračunu v bazenu Kodeljevo eden največjih adutov domače ekipe v tekmi z vodilnim kranjskim Triglavom. Tekma se bo začela ob 18. uri.

S 56 zadetki je Stefanović, ki je v začetku sezone v Ljubljano prišel iz Kruševca, tudi daleč najbolj učinkovit igralec slovenske vaterpolske lige.

»Z vaterpolom sem se začel ukvarjati pred desetimi leti. Najprej sem treniral plavanje, nato pa me je eden od trenerjev vprašal, ali bi raje štel ploščice v bazenu ali igral pravo, moško igro, sem se hitro odločil za vaterpolo. Trenirali smo dvakrat dnevno, tudi za praznike, božič ali veliko noč, dopoldne plavanje in fitnes, popoldne tehniko, strel … Na vsakem treningu je bilo natančno razdeljeno, kaj in kako moramo delati,« je o svojih začetkih povedal Stefanović, ki ga je osnov vaterpola naučil Miroslav Bešlin.

In kako je prišel v Ljubljano?

»Zaradi študija. Slišal sem, da je v Sloveniji študij na višji ravni, da študente bolj spoštujejo in cenijo, zato sem se vpisal na ljubljansko Fakulteto za šport. Ker sem že vložil toliko let v vaterpolo, se mi je zdelo neumno, da bi ga nehal igrati, zato sem bil toliko bolj vesel, da sem lahko prestopil v Ljubljano Slovan, za kar gre zahvala Juretu Škofu in Nikoli Hajdinu,« je pojasnil dvajsetletni vaterpolist, ki se pridno uči slovenščine, ker pa stanuje na Kodeljevem, ima tako študij kot bazen na dosegu roke.

Za zdaj je zadovoljen tako z ekipo kot kakovostjo lige, pogreša pa … »Boljše pogoje za delo in večje število treningov. Prepričan sem, da bi bil ob večji količini treninga slovenski vaterpolo na precej višji ravni, kajti trening je ključ napredka,« zatrjuje Stefanović.

Njegovi ekipi v letošnjem državnem prvenstvu ne gre vse po načrtih. V pokalu so se Ljubljančani uvrstili v finale, kjer so morali priznati premoč Triglava, v prvenstvu so redni del tekmovanja želeli končati na najmanj tretjem mestu. Trenutno so resda tretji, vendar ob dveh tekmah več kot Kamničani, ki so jih v soboto, v tekmi, polni preobratov, žal tudi neljubih scen, tudi premagali.

»Začetek prvenstva je bil res slab, poznalo se nam je, da smo bili zelo oslabljeni, saj je zaradi poškodb in bolezni manjkalo veliko število igralcev in šele zadnji mesec treniramo v bolj ali manj polni zasedbi. V Kranju je bila minulo soboto res težka tekma, z veliko preobrati, toda ko smo v zadnji četrtini le zaigrali, kot smo se dogovorili, smo le prišli do zmage. Videlo se je, da je bila tekma za obe ekipi zelo pomembna, veseli pa me, da smo še vedno v igri za končno tretje mesto.«

Toda pot do njega bo vse prej kot lahka, že zato, ker niso odvisno samo od sebe, predvsem pa, ker bi morali v soboto premagati Kranjčane.

»Vaterpolo se igra 4 x 8 minut, zato je, dokler tekme ni konec, vse možno. Zadnji mesec dni smo na treningih res trdo delali, dejstvo pa je, da je Triglav realno močnejši od nas. Ampak kot rečeno, trudili se bomo do zadnje sekunde,« trd boj obljublja najboljši strelec slovenske lige, ki si v prihodnosti želi osvojiti naslov slovenskega državnega prvaka. »Naša ekipa je še zelo mlada in prepričan sem, da lahko zelo napreduje. Ostati moramo motivirani, povečati število treningov, kajti to je edina pot za napredovanje, in če bo tako, lahko pridemo do naslova državnega prvaka,« je prepričan Stefanović, ki ima še eno željo. »Rad bi v prihodnosti igral za slovensko reprezentanco. Verjamem, da bi jih lahko pomagal in bi se z njo lahko uvrščal na evropska prvenstva,« ne skriva svojih ambicij vaterpolist, ki je bil tudi že na seznamu mlade srbske reprezentance.

naslovnica: Vukašin Stefanović (št. 2) ni le prvi strelec prvenstva, ampak je odličen tudi v obrambi /   Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.