Naslednji dve evropski prvenstvu bosta v Tel Avivu in Beogradu

Vodstvo LEN je na sestanku v Cascaisu na Portugalskem ob vrsti pomembni tem, ki zadevajo evropske vodne športe, določilo tudi prireditelja za naslednja članska evropska prvenstva. Čez dve leti bo evropsko prvenstvo v vaterpolu prvič v Izraelu, Tel Avivu, leta 2026 pa bo v Beogradu.

Izrael je že v preteklosti gostil evropska prvenstva v različnih starostnih kategorijah, leta 2015 pa tudi evropsko prvenstvo v kratkih bazenih. V zadnjem času je v vzponu tudi izraelski vaterpolo, saj bosta obe njihovi ekipi, ženska in moška, nastopili na letošnjem evropskem prvenstvu v Splitu. Evropsko prvenstvo čez dve leti bo v Tel Avivu, kjer bodo tamkajšnjo multišportno areno spremenili v velikansko prizorišče za vaterpolo z deset tisoč sedeži. Še večje število gledalcev lahko pričakujemo leta 2026, ko bo, še tretjič, v Beogradu. Prvič je bil leta 2006, na njem je nastopila tudi slovenska reprezentanca, drugič pa deset let pozneje, ko si je v beograjski večnamenski dvorani Arena (danes Stark Areni) finalno tekmo med Srbijo in Črno goro ogledalo 18.473 gledalcev, kar je še vedno rekordno število gledalcev v zgodovini vodnih športov. Tudi prvenstvo leta 2026 bo na istem prizorišču.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.