Finale pokala uvertura za zaključni turnir državnega prvenstva

Ljubljansko kopališče Kodeljevo bo v torek, ob 20.40, prizorišče prvega vrhunca sezone v mladinski kategoriji do 19 let. V finalu pokala se bosta pomerila domača Ljubljana Slovan in AVK Triglav, ki sta bili po rednem delu državnega prvenstva najboljši ekipi. Obe bosta v nedeljo igrali tudi na zaključnem turnirju najboljše četverice, ki bo v Kamniku.

V edini medsebojni tekmi v letošnji sezoni so na Kodeljevem pred dobrimi štirinajstimi dnevi slavili kranjski vaterpolisti, ki so zmagali z 12:10 (4:3, 2:4, 3:2, 3:1), to pa je bil tudi edini poraz Ljubljančanov.  

»V finalu pokala pričakujem zanimivo tekmo. Žal v državnem prvenstvu svojih fantov proti Ljubljani nisem vodil, ker sem bil z malčki na turnirju v Mariboru. Mislim, da nekih skrivnosti med ekipama ni, saj večina fantov na obeh straneh tako ali tako nastopa tudi pri članih. Če bomo jutri pravi, potem se ne bojim, da nam ne bi uspelo osvojiti prve mladinske lovorike v sezoni,« je pred finalno pokalno tekmo dejal Jaka Mikoletič, trener mladincev AVK Triglava.

Ker je veliko Kranjčanov igralo tudi za mladinsko reprezentanco, ki je igrala na kvalifikacijah za uvrstitev na EP, jih zelo dobro pozna tudi Jure Škof, trener Ljubljane Slovana. »V prvenstveni tekmi so zasluženo zmagali Kranjčani, ki imajo v svoji zasedbi kar nekaj reprezentantov U19, je pa res, da jih imamo tudi mi. Že sam izid prvenstvene tekme govori o tem, da sta ekipi zelo izenačeni in da bodo odločale malenkosti. Če bomo igrali, kot znamo, lahko tudi zmagamo,« se ugodnega izida nadeja tudi Škof.

Kot kaže vremenska napoved, vreme igralcem ne bo najbolj naklonjeno. Spet bo precej hladno, toda kot pravi Škof, se na to nima smisla ozirati. »Voda bo topla, to pa je najbolj pomembno,« je dejal ljubljanski trener.

Že pet dni pozneje bi se ljubljanska in kranjska ekipa lahko srečali še v enem finalu, tokrat državnega prvenstva. Zaključni turnir bo v nedeljo, 5. junija, v kamniškem bazenu Pod Skalo. Kranjčane v polfinalu čaka tekma s Kamničani, Ljubljančane pa s Koprčani. Vendar oba trenerja pravita, da bosta o zaključnem turnirju državnega mladinskega prvenstva začela razmišljati šele po torkovem finalnem pokalnem obračunu.

Ljubljana Slovan bo v finalu pokala igrala v postavi: Peter Kirasič, Gal Karničar, Aleksandar Babić, Enej Potočnik, Florijan Poličnik, Jaka Klobučar, Jošt Čarni, Branko Kirasič, Martin Petković, Matija Bernard Čanč, Jakob Nik Penezić, Rade Lipovac, Stefan Radovanović. Trener: Jure Škof.

AVK Triglav bo v finalu igral v postavi: Nejc Osel, Nejc Peric, Omar Šmrković, Nikola Lukić, Jaša Lah, David Laketić, Nikola Rajlić, Aleksander Paunović, Juš Vončina, Rok Bečić, Filip Cvijanović Tepina, Nace Štromajer, Tim Dragaš. Trener: Jaka Mikoletič.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.