Za uvod v sredozemske igre visoka zmaga proti Portugalski

Na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji, ki se bodo uradno začele v soboto, so od slovenskih športnikov prvi nastopili vaterpolisti. Na vaterpolskem turnirju sicer igrajo reprezentance letnika 2004 in mlajši, ker je istočasno na Madžarskem svetovno prvenstvo, izbranci Jureta Škofa pa so v prvi tekmi skupine B premagali Portugalsko z 18:5 (5:0, 5:1, 4:2, 4:2). V soboto, ob 12. uri, bo Slovenija igrala s Srbijo.

Slovenija – Portugalska 18:5 (5:0, 5:1, 4:2, 4:2)

Slovenija: Osel, Čanč 2, Fičur 2, Seljak 1, Lah 6, Kačič 1, Rajlić 2, Paunović 2, Čarni, Cerar 1, Gligorovski 1, Koder, Lončarević. Selektor: Jure Škof.
Portugalska: Vital Simoes Juhos, Pereira Pires, Carvalho Dias, Veloso Santos, Goncalves Pina, De Oliveira Fontana, Rosa Inacio, Ornellas Santiago 1, Rodrigues, Goncalves Fontelas, Fernandes Martins, Fragoso Pereira, Guerreiro Moreira 4. Selektor: Fernardo Jorge Soares Costa.

Čeprav slovenski vaterpolisti pred odhodom na sredozemske igre niso imeli niti dneva skupnih priprav, se to v njihovi uvodni tekmi ni niti najmanj poznalo. Portugalci so bili zanje velika neznanka, toda že po uvodni četrtini je bilo jasno, da je slovenska izbrana vrsta veliko boljši nasprotnik. Na koncu je bilo kar 14 golov razlike v slovensko korist.

V slovenskih vratih je tekmo začel Nejc Osel, ki je odlično opravil svojo nalogo, saj je bil prvič premagal šele tri sekunde pred koncem druge četrtine. Na drugi strani so njegovi soigralci portugalsko mrežo zatresli desetkrat. prvi gol na tekmi pa je dosegel Matija Bernard Čanč v tretji minuti tekme. V drugi polovici tekme je bila igra nekoliko bolj izenačena, slovenska igra v obrambi ni bila več tako čvrsta, streli v napadu pa ne več tako natančni. S šestimi goli iz šestih strelov se je izkazal Jaša Lah, sicer pa je Slovenija iz 33 strelov dosegla 18 golov, Portugalska pa z 29 le pet.

V drugi tekmi skupine B je Črna gora premagala Francijo z 18:6 (4:2, 4:2, 4:1, 4:3)- Prosta je bila Srbija, s katero bodo slovenski vaterpolisti igrali v soboto, pred to tekmo pa se bosta ob 10. uri pomerili reprezentanci Portugalske in Francije.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.