Hrvaška pričakovano boljša, igra na trenutke dobra

Slovenska vaterpolska članska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra v Splitu, je v Kranju odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo proti četrti reprezentanci sveta, Hrvaški in izgubila z 8:17 (1:4, 4:4, 0:5, 3:4), vendar z igro ni razočarala.

Slovenija – Hrvaška 8:17 (1:4, 4:4, 0:5, 3:4)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Homovec, Radonjić.

Slovenija: Beton, Popović, Kadivec 4, Potočnik, Lah 1, Blažić 2, Stele 1, Paunović, Vončina, Justin, Puš, Cerar, Žurbi, Stefanović, Prcać. Selektor: Krištof Štromajer.

Hrvaška: Marcelić, Burić 5, Zović, Biljaka, Lazić, Penava 2, Rakovac 2, Žuvela, Marinić-Kragić 2, Herceg, Bašić 2, Dužević 4, Jurlina, Kržić. Selektor: Ivica Tucak.

Izbranci Krištofa Štromajerja so po dobrem tednu dni priprav na evropsko prvenstvo odigrali svojo prvo pripravljalno tekmo. Njihov nasprotnik je bila domačinka evropskega prvenstva, Hrvaška, ki so od začetka prejšnjega prav tako na pripravah v Kranju. Hrvati, ki so na nedavnem svetovnem prvenstvu prvič po letu 2005 ostali brez kolajne, so pričakovano potrdili svojo premoč. Nastopili so brez nekaterih svojih standardnih igralcev, vendar je bila kakovost od prve četrtine naprej pričakovano na njihovi strani. Toda navkljub na pogled visokemu porazu, si pohvale zaslužijo tudi slovenski vaterpolisti, ki so nastopili brez Mateja Nastrana in Matica Rahneta, zato pa se je s štirimi goli izkazal Jaša Kadivec.

Prva četrtina je bila izenačena do pete minute, za domače je v polno zadel Jaša Kadivec, za goste Antonio Dužević, ki je do prvega odmora še dvakrat premagal Jureta Betona, enkrat pa je bil uspešen še Rino Burić. Še bolj izenačena je bila igra v drugi četrtini, ko so se slovenski vaterpolisti po golu Marka Blažića, za katerega je bil to prvi gol za slovensko reprezentanco, približali na dva gola zaostanka (3:5). Ob koncu so sicer še vedno zaostajali za tri, do odločilne prednosti pa so Hrvati prišli v tretji četrtini, ko so dosegli pet golov, Slovenci pa nobenega. V zadnji četrtini je bila igra spet bolj izenačena, z dvema goloma se je izkazal Kadivec, enega je prispeval še Martin Stele, toda na drugi strani so hrvaški vaterpolisti, ki jih 5. avgusta v Šibeniku čaka pripravljalna tekma z Madžarsko, so slovensko mrežo zatresli štirikrat.

Svojo naslednjo tekmo bo imela slovenska reprezentanca 6. avgusta, ko se bo v Bratislavi pomerila s Slovaško.

Izjava po tekmi

Krištof Štromajer, selektor slovenske reprezentance: »V obdobju, ko so se igralci držali dogovorjene taktike, smo prikazali dober vaterpolo. Videlo pa se je, kaj proti takemu nasprotniku pomeni ena žoga, ko je izid namesto 2:2 nato 1:3. Ne glede na končni izid pa fantom čestitam za borbenost, Podobnih tekem bi potrebovali več, kajti le tako se lahko nekaj naučimo. Pa tudi fantje so videli, da se da, da znajo igrati, seveda pa v enem tednu ne moremo nadomestiti osmih let, ko reprezentance praktično nismo imeli. Tekmo moramo sicer še natančno analizirati, dejstvo pa je, da moramo v naši igri do evropskega prvenstva tudi veliko popraviti. Časa za to pa imamo še 30 dni.«

Naslovnica: Jaša Kadivec (3) v akciji / foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.