Do četrtka na priprave v Banja Luko

Slovenska kadetska reprezentanca U-16 se že nekaj časa marljivo pripravlja na svetovno prvenstvo, ki bo od 21. do 27. avgusta čaka v grškem Volos. Minuli teden so bili v Kranju, danes, ob 10.45, pa odhajajo v Banja Luko, kjer bodo na dan igrali tudi po dve tekmi.

Na pot bo krenilo trinajst igralcev, Nikola Lukić pa se bo soigralcem pridružil v Banja Luki. Ob Nikoli Hajdinu, selektorju slovenske kadetske reprezentance, bo v strokovnem vodstvu še Tadej Peranovič.

»V Banja Luki bodo istočasno tudi trije srbski klubu, med njimi tudi VK Beograd, ki slovi po eni najboljši vaterpolskih šol v Srbiji, v tem času pa bo potekal tudi vaterpolo kamp Nikole Rađena, enega najboljših srbskih vaterpolistov, ki je v svoji karieri osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Tako bomo lahko sodelovali tudi z njihovimi trenerji, načrtujemo pa, da bomo vsak dan igrali minimalno eno tekmo, kaj lahko tudi dve. Vse to so razlogi, zakaj smo se odločili, da gremo Banja Luko. Po vrnitvi domov se bomo spet dobili v ponedeljek, 8. avgusta, ko nas čakajo še zaključne priprave v Budvi do 12. avgusta,« je načrt priprav do odhoda na svetovno prvenstvo razkril Hajdin, ki ni skoparil s pohvalami na račun svojih izbrancev.

»Ne vem, ali se je že kdaj v zgodovini slovenskega vaterpola zgodilo, da se na eni stran pripravlja članska reprezentanca, na drugi pa kadetska? Predvsem za naše mlade igralce je to posebno doživetje in še dodatna spodbuda, zavedati pa se moramo, da je vaterpolo šport, ki rabi določene obdobje, da pride na višjo raven. Mislim pa, da gremo v pravo smer,« je prepričan Hajdin.

»Všeč mi je, ker se potekajo priprave, saj se na ta način še bolj spoznavamo med sabo, veseli pa me, da tudi veliko igramo. V Banja Luki nas čakata dva treninga dnevno, ob tem bomo igrali še s klubi iz Srbije,« se odhoda v Banja Luko veseli Branko Kirasič, ki je spregovoril tudi o pričakovanjih na svetovnem prvenstvu.

»Verjetno na svetovnem prvenstvu ne bomo med najbolj uspešnimi, uspešnimi, kajti obstajajo močnejše reprezentance od naše. Tudi zato, ker bomo med najmlajšimi na prvenstvu, poleg tega pa dolgo nismo vedeli, ali bomo igrali na svetovnem prvenstvu, zato za nami ni prav veliko skupnih treningov. Mislim, da je vseeno drugače, če treniramo le po klubih, kot če se pripravljamo skupaj, predvsem pa nam manjkajo tekme proti močnejšim nasprotnikom,« je še dodal Kirasič, ki že vse od leta 2016 igra za Ljubljano Slovan. Zase v šali pravi, da ga najbolj motivira topel obrok po treningu, ki mu ga pripravi mama Mojca.

Z dozdajšnjim potekom priprav je zadovoljen tudi njegov klubski soigralec, Jaka Klobučar, ki je med mlajšimi v ekipi.

»S pripravami za SP smo vsi kar zadovoljni, ekipa napreduje s tekme v tekmo in s treninga v trening. Za začetek priprav smo imeli tri treninge v Kranju, nato pa turnir v Opatiji. Prve tekme v Opatiji nismo odigrali, kakor bi lahko, vendar smo jo vseeno dobili s 6:5. Naslednje tekme smo bolje odigrali in tako prišli do 5. mesta. Domov smo se vrnili v nedeljo, že v torek pa smo nadaljevali s  treningi v Kranju,« se je 15-letni Ljubljančan dotaknil do zdaj opravljenega dela, ki veliko pričakuje tudi od priprav v Banja Luki.

»Pričakujem, da se bo ekipa še bolj povezala med sabo in da bomo posledično bolje igrali in seveda zmagali. Starši so že zdaj zelo ponosni na nas, upam, da bodo še bolj. Želim si le, da ne bi bilo bolezni in poškodb ter da bomo na svetovnem prvenstvu na vsaki tekmi dali vse od sebe. Razmišljat moramo o vsaki tekmi posebej in ne glede na to, kdo bo na drugi strani, priti do zmage,« je odločen Klobučar, ki vaterpolo igra že sedmo leto.

Znan je tudi že urnik tekem slovenski kadetov v Volosu. V skupini B bo njihov prvi nasprotnik Azerbajdžan, s katerim bodo igrali v ponedeljek, 22. avgusta, ob 18. uri, dan pozneje pa jih že ob 9. uri čaka tekma s Hrvaško. V osmino finala bosta napredovali najboljši dve ekipi iz vsake predtekmovalne skupine. Če bodo slovenski vaterpolisti najmanj drugi, jih v osmini finala čaka Španija, Brazilija ali Poljska.

Naslovnica: Jaka Klobučar in Branko Kirasič / foto Mojca Kirasič

Miha Štamcar
Jaka Mikoletič
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.