Zmaga v tretji četrtini ni bila dovolj za končni uspeh

V svoji drugi današnji tekmi so vaterpolisti AVK Triglava na turnirju prvega kroga pokala LEN v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu morali priznati tudi premoč Strasbourga. Francoska ekipa je zmagala s 3:11 (0:3, 0:3, 2:1, 1:4). Kranjčane v soboto, ob 18.40, čaka tekma z Honvedom iz Budimpešte, v nedeljo, ob 11.40 pa bodo igrali še s Telimarjem iz Palerma.

AVK Triglav Kranj – Strasbourg 3:11 (0:3, 0:3, 2:1, 1:4). 

POB Kranj, sodnika: Uz, Mustata. 

Triglav: Beton, Kačič, Čanč, Rahne, Potočnik, D. Gostić, Rajlić 1, M. Gostić 1, Grabec, Justin, Paunović 1, Cerar, Osel. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič. 

Strasbourg: Dorn, Chion, Bachelier 2, Mehdi 1, Canovas, Popadić 1, Vitrant 2, Buha 1, Denux 1, Mišić 2, Živković, Petković, Fontani. 

Kranjčani so po visokem opoldanskem porazu proti španski Terrassi, ki je zmagala s 14:3, v večernem terminu igrali še s Strasbourgom. Francoski vaterpolisti so v prvem krogu s 16:13 premagali vaterpoliste iz Palerma, v drugem pa so bili z 12:9 boljši še od Honveda. Že to govori o tem, da gre za odlično ekipo, ki se lahko pohvali tudi s sedmimi naslovi francoskih državnih prvakov, v lanski sezoni pa je bil Strasbourg tretji v vse močnejši francoski ligi. V letošnjo sezono je vstopil še močnejši, z velikim številom tujih vaterpolistov, svojo kakovost pa je, kot rečeno, potrdil že na prvih dveh tekmah kranjskega turnirja, večjih težav pa ni imel niti proti mladi kranjski ekipi.

Podobno kot v prvi tekmi drugega tekmovalnega dne so imeli kranjski vaterpolisti največ težav z igro v napadu. V obrambi so proti bolj izkušeni francoski ekipi igrali dobro, v vratih se je spet nekajkrat izkazal Jure Beton, toda v napadu niso in niso našli poti do mreže Strasbourga, ki je do vodstva prišel že po 31 sekundah tekme, ko je gol dosegel Mathias Bachelier. Do konca četrtine so Francozi še dvakrat premagali Betona, medtem ko je francoski vratar Hugo Fontani ostal nepremagan. Podoben razplet je bil tudi v drugi četrtini, ko je domačo mrežo prvi načel Marko Petković. V zadnji minuti in pol druge četrtine sta Betona premagala še Bachelier s svojim drugim golom, tik pred odhodom na odmor pa je spet ob igralcu več gol dosegel še Antonio Buha.

Na krilih obramb Jureta Betona so varovanci Krištofa Štromajerja le prišli do prvega gola na tekmi, ko je iz protinapada v prvi minuti tretje četrtine Fontanija premagal Aleksander Paunović. Za novo veselje v domačem taboru je manj kot minuto pozneje poskrbel Nikola Rajlić, po tem golu pa so imeli Kranjčani še dve lepi priložnosti, da bi se Francozom približali na tri gole zaostanka. Kazen je sledila sredi tretje četrtine, ko je iz petih metrov za mirno francosko nadaljevanje tekme poskrbel Steven Virant. Vseeno pa so Kranjčani lahko zadovoljni odšli na zadnji odmor, saj so tretjo četrtino dobili z 2:1.

V svojem prvem napadu so Francozi v zadnji četrtini preko Saše Mišića svoje vodstvo povečali na 8:2, ob igralcu več in po minuti odmora pa je do svojega prvega gola na tekmi prišel Marko Gostić. Že v naslednjem napadu je odgovoril Vlado Popadić, do konca tekme pa je moral sicer odlični Beton, ki je zbral 14 obramb, še dvakrat po žogo v mrežo. Toda ne glede na še en visok poraz si oslabljen in pomlajeni Kranjčani zaslužijo pohvale za svojo predstavo, predvsem to velja za igro v obrambi, saj so prejeli manj golov kot lanskoletni finalist pokala LEN, Palerma in Honveda.  

V prvi tekmi tretjega kroga je Valis iz Valjeva v razburljivem obračunu z golom Dimitrija Obradovića 3:28 minut pred koncem tekme z 11:10 premagal Terrasso.

Izjava po tekmi

Marko Gostić, vaterpolist Triglava: »Tudi na tej tekmi je dobro delovala obramba, čeprav smo prvi polčas prejeli šest golov. Žal pa spet nismo bili uspešni v napadu, toda prav po zaslugi obrambe se lahko kolikor toliko enakovredno igramo proti profesionalnim ekipam. Mislim, da je Strasbourg najboljša ekipa na turnirju, nam pa ne preostane drugega, kot da še več treniramo. V manjšo tolažbo nam je lahko zmaga v tretji četrtini, je pa vsaka takšna tekma dobra šola za nas, kajti le proti močnejšim ekipam od sebe lahko napredujemo. Iz vsake takšne tekme skušamo potegniti dobre stvari in popraviti tiste slabe ter se od njih kaj naučiti.«

Tit Košir

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.