Prihodnjo nedeljo prvi reprezentančni zbor v Kranju

Slovensko člansko reprezentanco od 23. do 25. junija čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo sicer šele januarja prihodnje leto v Izraelu. V nedeljo, 12. februarja, bo selektor Krištof Štromajer na prvi reprezentančni zbor, ki bo v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, povabil 21 igralcev.

Na seznamu selektorja Štromajerja je nekaj novih imen, predvsem gre za mlajše igralce letnika 2004 in tudi 2005, ki predstavljajo prihodnost slovenskega vaterpola, že tako pa med vabljenimi ni prav veliko izkušenejših igralcev. Po lanskem evropskem prvenstvu sta se od reprezentančne kapice poslovila Matej Nastran in Martin Puš, prav tako Štromajer ne računa več na Marka Blažića, ki v letošnji sezoni sicer igra za Opatijo, vendar ne trenira več tako redno kot v preteklosti. Med vabljenimi za prvo akcijo ni Martina Steleta (Calcit Water Polo), na katerega selektor še računa, prav tako bosta manjkala tudi Kranjčana Benjamin Popović (službene obveznosti) in Aljaž Troppan (poškodba).

»Prvi namen tega zbora je testiranje igralcev, čemur bo namenjena največja pozornost, da vidimo, kako so fantje pripravljeni. Ker bomo že ravno skupaj, bomo organizirali še trening tekmo, s sodniki, semaforjem in vsem, kar sodi zraven. Razmišljamo še, ali bi igrali stari proti mladim, toda že pri starejših so v glavnem igralci stari 22, 23 let. V vsakem primeru pa nadaljujemo tam, kjer smo končali v Splitu. Zraven je tudi nekaj novih igralcev, predvsem to velja za generacijo 2004 in 2005, kar je bila že tako ali tako ‘ciljna’ generacija in tudi že zelo uspešna in mislim, da je prav, da vidijo, kako je v članski reprezentanci,« je njegov izbor pojasnil Štromajer, ki ne računa več tudi na dva izkušena igralca, Mariborčana Aljaža Pevca in Mateja Rajšpa.

»Že po evropskem prvenstvu sem razmišljal, da bi še bolj pomladili reprezentanco. Oba sta stara 31 let, kar res ni ravno veliko, toda na njunih igralnih mestih imamo dovolj enakovrednih igralcev, zato sem se raje odločil za mlajše, na katere bomo lahko računali še dolga leta.«

Žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo bo konec marca, kandidaturo za organizacijo enega od turnirjev je vložila tudi Slovenija. Do začetka kvalifikacij, ki bodo, kot smo omenili v uvodu, konec junija, ne bo veliko skupnih priprav, saj je urnik tekmovanj zelo natrpan. 

»Prav veliko prostih koncev tedna ne bo več do junija in skušali bomo izkoristiti vse, ki nam bodo na voljo. Na srečo je v vzponu tudi naš klubski vaterpolo, tekme v Alpe Waterpolo ligi koristijo vsem klubom, obeta se nam zelo izenačeno državno prvenstvo, tako da bi morala biti pripravljenost igralcev na dovolj visoki ravni. Okoli prvomajskih praznikov bomo skušali organizirati kakšen turnir, glede na to, da se večina igralcev med sabo pozna, pa bi moralo biti tudi to čisto dovolj. Tako ali tako pa nas čakajo še junijske priprave. Glede na to, da je bila lanska sezona premierna, si želim, da bo v prihodnje vsako sezono več reprezentančnih akcij,« je še dejal slovenski selektor.

Kasneje se je za odsotnost s selektorjem dogovoril tudi edini reprezentant, ki igra v tujini, Jaša Kadivec, saj ga večer pred zborom s Primorjem čaka težka tekma hrvaške lige v Dubrovniku, kjer se bodo Rečani merili s predstavnikom naših sosedov v ligi prvakov, Jugom.

Seznam slovenske vaterpolske reprezentance 

Vabljeni igralci so: Jure Beton, Jaša Lah, Dejan Gostić, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunović, Nejc Osel, Nikola Rajlić (vsi Triglav Kranj), Gašper Žurbi, Aleksander Cerar (oba Calcit Water Polo), Matija Bernard Čanč, Enej Potočnik, Vukašin Stefanović, Nejc Žiberna, Jošt Čarni (vsi Ljubljana Slovan), Gašper Fičur, Alan Lončarević, Alexander Deković (vsi Grafist Koper), Tim Kačič, Jurij Seljak (oba Branik Maribor) in Jaša Kadivec (Primorje EB, Hrv).

Strokovno vodstvo reprezentance: Krištof Štromajer (selektor), Jaka Mikoletič, Teo Galić in Marko Gostić (pomočniki).

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.